{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Da bude više Tedića, a manje dekadentnih primera: Četvorogodišnji ugovori za ceo Čukin stručni štab

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 9
Promocija dece i napadački fudbal kao ciljevi za naredni period
Da bude više Tedića, a manje dekadentnih primera: Četvorogodišnji ugovori za ceo Čukin stručni štab

Utisak sa strane, još otkako su sa Vladanom Milojevićem na klupi ušli u Superligu i momentalno postali hit prvenstva nisu u Čukaričkom bili ovako zadovoljni. Aleksandar Veselinović je sa svojim stručnim štabom vratio utisak da je klub na pravom putu. Stoga i nagrada: četvorogodišnji ugovor za ceo stručni štab na čelu sa šefom Veselinovićem.
"Posle evo nekoliko meseci mi smo prepoznali kvalitet njihovog rada. Prezadovoljni smo. I zato smo želeli da produžimo saradnju, da ih nagradimo. Taj njihov rad sa mladim igračima je nama kao klubu neophodan. Saradnja će biti produžena na četiri godine, sa kompletnim stručnim štabom", rekao je sportski direktor Nenad Mirosavljević na svečanoj konferenciji za novinare u klupskim prostorijama.

Pored Veselinovića, ugovore su potpisali prvi pomoćnik Dušan Đorđević, pa treneri Pavle Delibašić i Zoran Rendulić, trener golmana Oliver Kovačević i kondicioni Milovan Knežević. Pred sve njih je stavljen jasan cilj: promocija igrača iz omladinske škole.
"Rezultati jestu bitni, ali bitno je i da u prvom timu imamo što više igrača iz omladinske škole. Nadam se da je ovo tek početak. Jer ovo je samo deo njihovih kapaciteta", kaže Mirosavljević, ali sam Veselinović ne želi unapred da se odriče rezultata.
"Ovo jesu smernice, međutim, u ovom poslu imate dugoročne i tekuće planove, svakodnevne. A mi kroz dobre rezultate stvaramo i pobednike. Rezultati dakle jesu važni, ja ne volim ni u klikerima da izgubim. To je jedan od načina da igračima nametnete pobednički mentalitet. Želimo da stvorimo karakterističnu, prepoznatljivu igru. Koliko kvalitetno to radimo ostavljamo javnosti da sudimo, ali želimo ofanzivan fudbal, dinamičnu igru koja stvara šanse. To je ideja. Ovi igrači su tako i selektirani. Da svaku utakmicu igra na pobedu".

Slobodan Tedić

I još malo o ideji...
"Citirao bih ovde čuvenog Vladetu Jerotića: mnogo je lepa stvar kad je čovek stvaralac i ima fantaziju, odnosno viziju. Nije dobro kad ima samo fantaziju. To su dve upečatljive reči koje karakterišu FK Čukarički. Tako se ponaša čovek koji vodi ovaj klub (Dragan Obradović, prim.aut). Pa i mi treba da se vodimo tim rečima. A iz njih dolaze i druge: profesionalizam, disciplina, na kraju krajeva i strast. Te su nas reči spojile".

Da se ipak vratimo na rezultate, znači li ovo novo opredeljenje da Čuka ubuduće neće biti takmac za Evropu, jer će prioritet biti promocija mladih igrača?
"Nisam od ljudi koji voli da živi i radi u komforu. U sportu ne smete da se zadovoljavate komforom ako hoćete nššto da dostignete. Ključna reč je ponavljam odgovornost svih nas. Ako se tako budemo ponašali, svi ćemo biti na dobrom putu. Kad ste profesionalno u fudbalu nema tu velikih alibija. U okvirima srpskog fudbla Čukarički se već pozicionirao. I mi imamo maksimalne ambicije. Sa ovako mladim igračima amplitude su normalne, ali ova naša Superliga je ipak razvoja liga i naš zadatak je da te amplitude zadržimo u okvirima stabilnosti. Uz pomoć tih starijih igrača, koji sebe žrtvuju u interesu ovih mladih. Nisu oni slučajno ovde".

MNOGO DEKADENTNIH PRIMERA, REDAK JE SLUČAJ SLOBODANA TEDIĆA

Za ideju vlasnika kluba Dragana Obradovića da u vatru gura mlađe igrače znalo se još i pre početka ove sezone, ali transfer Slobodana Tedića u Mančester Siti sigurno je ljude iz Čuke ubedio u tu ideju da je promocija klinaca pravi put za Brđane. A šta o samom transferu kaže Veselinović?
"Velika čast i za Tedića i za Čukarički i za srpski fudbal. Velika reklama za nas, nije lako iz Čukaričkog doći do Sitija", počeo je Veselinović, zastao, a onda krenuo sa hvalospevima na račun 19-godišnjeg npadača.
"Kao pedagod, trener i otac moram da kažem: odavno nisam radio sa takvim momkom. Juče ujutru je došao sa okupljanja mlade reprezentacije na kome je bio 10 dana i sam je tražio - iako mi po plani nismo imali trening - da jutros sa Pavom Delibašićem i Veljkom Birmančevićem oodradi trening, da bi vratio osećaj za gol. Neverovatna je ličnost. Kad sam ga zvao da mu čestitam posle potpisanog uvorora, njegov jedini komentar je bio: Šefe, samo da mi sutra pobedimo Proleter iz Novog Sada. Nažalost, u današnje vreme nemamo mnogo takvih primera. Mnogo je više onih dekadentnih".

Foto: MOZZART Sport, Star Sport

Najnovije vesti


×