{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Čudni gazda Zamaleka: Igrači su javno podržali Sredojevića i zato smo ga smenili

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 4
To u ovom klubu ne može, poručio Mortada
Čudni gazda Zamaleka: Igrači su javno podržali Sredojevića i zato smo ga smenili

Čudan je taj Zamalek. Kao i mnogi drugi klubovi, ima ih i u Evropi, gde prebogati gazda ima neke svoje, vanšablonske rezone. A, jedan od takvih je i Mortada Mansur, prvi čovek egipatskog velikana, u kojem se treneri smenjuju kao na vrtešci.

Poslednji koji je smenjen u Zamaleku je Milutin Mićo Sredojević, srpski trener koji ima ozbiljnu reputaciju u Africi. Posle svega tri meseca u Kairu, Sredojević je dobio otkaz.

Međutim, kako tvrdi gazda Mortada, nije Sredojević smenjen zbog objektivno slabijeg početka sezone i poraza od TP Mazembea u Ligi šampiona (3:0), već zato što se – dopadao igračima.
Mićo je veoma dobar i cenjen trener i nismo imali nameru da ga smenjujemo. Međutim, stvari su se promenile kada je dobio javnu podršku od igrača. To nas je dovelo u situaciju da se osetimo posramljenim. Nije baš pristojna situacija da neko može da kaže da u Zamaleku igrači odlučuju da li će neki trener biti smenjen ili ne. To u ovom klubu ne može“, poručio je Mortada.

Gazda kluba je izričit u stavu da su trenera smenili – igrači.
Rekao sam igračima da su naškodili Miću time što su mu javno davali podršku na društvenim medijima. Siguran sam da Sredojević neće dugo biti bez posla“, naglasio je Mortada.

Srpski trener se vratio u Južnu Afriku i tamo čeka ponude za novi posao.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×