{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Crveni tepih i Garda vojske Srbije za igrače Crvene zvezde

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 181
Crveno-beli dočekani uz visoke vojne počasti
Crveni tepih i Garda vojske Srbije za igrače Crvene zvezde

Fudbalski klub Crvena zvezda bio je danas gost Vojske Republike Srbije. Srpski šampion je dočekan je uz visoke počasti, bio je postavljen crveni tepih, a svoje goste na poseban način pozdravili su gardisti Vojske Srbije. Predsednika Svetozara Mijailovića, trenera Vladana Milojevića, stručni štab i fudbalere ugostio je komandant Garde general-major Milomir Todorović.

U domu Garde general-major Todorović predstavio je zvezdašima istoriju jedne od najelitnijih jedinica Vojske Srbije, osnovane 1830. godine.
"Crvena zvezda i Garda imaju mnogo toga zajedničkog. Zvezda je jedan od najstarijih klubova, a Garda je najstarija jedinica Vojske. Zvezda je najtrofejniji klub, a garda jedna od najelitnijih jedinica Vojske. Svet poznaje Srbiju po Zvezdi, ali i po Gardi. Smešteni smo na Topčiderskom brdu, samo je kilometar vazdušnom linijom udaljena Marakana od našeg doma. Imamo i zajednički cilj, a to je da na najbolji način predstavljamo našu zemlju i građane Srbije", rekao je Todorović.

Prijatno iznenađenje pripremili su članovi Garde treneru Milojeviću. Nakon prezentacije o radu njihove jedinice general-major Todorović uručio je Milojeviću šapku komandanta Garde, koja je posebna po tome što na sebi ima grb.
"Počastvovan sam što smo danas ovde i neizmerno zahvalan na poklonu. Srećan sam što su moji igrači, posebno stranci, uspeli da upoznaju našu bogatu istoriju. Ne možete da volite zemlju, ako ne poznajete njenu istoriju", poručio je Milojević.

Crveno-beli su obišli i crkvu Svetom velikomučeniku Georgiju, koja postoji u sklopu Garde. Tu ih je dočekao major Stevan Stevanović, koji im je poželeo mnogo sreće i uspeha u predstojećim mečevima.

Ispred Garde ekipa je imala priliku da obiđe impozantne svedoke istorije, neke od najluksuznijih automobila u kojima se vozio predsednik nekadašnje SFR Jugoslavije Josip Broz Tito.

Sa aerodroma Vojnomedicinske akademije helikopterom crveno-bela ekspedicija je odletela do aerodroma u Batajnici. Na najvećem vojnom aerodromu u Srbiji, 204. vazduhoplovna brigada dočekala je predstavnike Crvene zvezde, posle čega je usledio i zajednički ručak.

Najnovije vesti


×