{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Novopečeni srpski šampion će danas u čast najvažnijeg trofeja u evropskom klupskom fudbalu organizovati tradicionalni koktel na stadionu Rajko Mitić, gde će se evocirati uspomene sa stadiona Sveti Nikola u Bariju
Crvena zvezda je šampion Evrope! (VIDEO)

Crvena zvezda je šampion Evrope, Crvena zvezda je pobednik Kupa evrpskih šampiona! Najveći uspeh jugoslovenskog klupskog fudbala! Darko, Darko, Darko, zlatna kopačka Crvene zvezde“. Svaki iskreni navijač Crvene zvezde napamet zna legendarne izjave nekadašnjeg komentatora Radio televizije Srbije Milojka Pantića, izrečene nakon istorijskog trenutka finala Kupa šampiona između Crvene zvezde i Olimpika iz Marselja 29. maja 1991. godine.

Najtrofejniji srpski klub danas obeležava 27. godišnicu najslavnijeg trenutka u svojoj istoriji. Novopečeni srpski šampion će danas u čast najvažnijeg trofeja u evropskom klupskom fudbalu organizovati tradicionalni koktel na stadionu Rajko Mitić, gde će se evocirati uspomene sa stadiona Sveti Nikola u Bariju.

Crvena zvezda je na putu ka osvajanju „ušatog trofeja“ stigla eliminacijama Grashopersa, Glazgov Rendžersa, Dinama iz Drezdena i Bajerna iz Minhena. Potom je usledio okršaj sa Marseljom i stroga defanzivna taktika koju je naredio Ljupko Petrović. Na kraju su mreže mirovale, a odluka pala na penal-ruletu gde je zablistao legendarni Stevan Stojanović, a Zvezdini izvođači bili besprekorni.

Za Crvenu zvezdu su u Bariju nastupili: Stojanović, Šabanadžović, Belodedić, Najdoski, Marović, Jugović, Prosinečki, Mihajlović, Savićević, Binić i Pančev. Dok je u završnici utakmice umesto legendarnog Genija ušao Vlada Stošić.

Sve ostalo je danas deo najslavnije istorije Crvene zvezde.

Foto: crvenazvezdafk.com

Najnovije vesti


×