{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Vinisijusu najveće šanse
Četiri kandidata da zamene Nejmara

Brazil je u šoku. Bar na prvu loptu. Mada, kad se malo zagrebe ispod površine, pogleda njegov uticaj na igru i rezultate, pa i oni čuveni „padovi u bazen“ od kojih je poklonicima fudbala muka, možda povreda Nejmara nije nenadoknadiv gubitak kako se u prvi mah činilo.

Krilni napadač povredio se u prvom poluvremenu kontrolnog meča sa Katrom, prema prvim prognozama pauziraće između mesec i dva dana, što nameće selektoru Titeu dilemu koga da naknadno uvrsti na spisak reprezentativaca za Kopa Amerika. Prema prvim nagoveštajima, najveće šanse da se nađe na listi, samim tim i u startnih 11, daju se Vinisijusu Žunioru. Prvotimac Real Madrida igračkim karakteristikama najviće odgovara tipu igrača kakav je Brazilcima neophodan posle povrede Nejmara, međutim, dilema je da li će baš na njega da padne izbor, jer u julu puni tek 19 godina, dok je drugi ograničavajući faktor u činjenici da je tokom proleća dugo bio povređen i vratio se na teren u završna tri kola Primere, ali kako nije bio u prvobitnim planovima selektora otišao je na odmor i dve sedmice je van ritma.

Prvenstvo Južne Amerike, čiji je Brazil domaćin, pa samim tim ima i najveće moguće ambicije, počinje 14. jula utakmicom Selesaa i Bolivije, zbog čega Tite mora brzo da odluči. Ako se bude vodio formom i(li) u prvi plan kao kandidati izleđu Lukas Morua iz Totenhema i Vilijan iz Čelsija, koji su pod takmičarskom tenzijom, jer su prošle sedmice igrali finalne utakmice Lige šampiona i Lige Evrope.

Kao četvrti kandidat pominje se Daglas Kosta, međutim, krilu Juventusa daju se minimalne šanse da se nađe pod zastavom.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×