{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Centralne teme u Humskoj u finišu prelaznog roka: Četiri pozicije deficitarne, niko za Molde

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 72
Čeka se da se vidi i šta će biti sa Nemanjom Miletićem i Strahinjom Pavlovićem
Centralne teme u Humskoj u finišu prelaznog roka: Četiri pozicije deficitarne, niko za Molde

Početak sezone, sveukupno posmatrano, iznad očekivanja. Partizan je prošao prve evropske prepreke i na stranu sad jedno ne baš idealno izdanje u Malatiji nagovestio da bi u narednoj sezoni mogao da igra daleko ozbiljniji fudbal nego u protekloj. Međutim, preduslov koji bi uprava trebalo da ispuni šefu Savu Miloševiću da bi taj generalno pozitivan utisak potrajao jeste da mu obezbedi tim da isprati klupske ambicije. A prema našim saznanjima, traže se igrači na četiri pozicije.

I odmah da razočaramo navijače crno-belih, malo je verovatno da će se makar i jedno staviti na raspolaganje Miloševiću za dvomeč sa Moldeom u plej-ofu za Ligu Evrope. Uostalom, taman kad bi neko i stigao u ovih nekoliko dana, teško da bi mogao odmah da donese posebnu prevagu na terenu.
"Nema 'bombi', želimo pojačanje koje možemo što pre da uklopimo. Svaki naš igrač je za nas 'bomba'. Mi imamo njih i oni imaju nas. Ponašamo se kao porodica, tako i živimo. I kas nije bilo plata, i sad kad ih ima", rekao je za Žurnal generalni direktor Miloš Vazura. . 

A šta to Partizan juri? Od ranije se zna da su prioritetni igrači na pozicijama štopera i zadnjeg iliti centralnog veznog. Nadali su u Humskoj da će ovaj prvi zadatak rešiti dovođenjem Nikole Maraša, ali je nekadašnji centralni bek Rada iz Benfike otišao na jednogodišnju pozajmicu u Almeriju. Za mesto zadnjeg veznog želja je bio kapiten Izraela Bibras Natho, ali njegov stric Adam upravo je otkrio da su aktuelna Rusija i Turska. Iz Turske Natho ima dve ponude neimenovanih klubova, kad je ova ruska u pitanju spekuliše se da je reč o novom prvoligašu Sočiju.

Dakle, moraće Partizan tu da potraži nova rešenja, jer Milan Smiljanić nije ubedio struku da može da odmeni Aleksandra Šćekića i Sašu Zdjelara, dok Bojanu Ostojiću i Strahinji Pavloviću konkurenciju na mestu štopera pravi samo Igor Vujačić. Pride, još se nije raščistila situacija oko eventualne prodaje Pavlovića, koji je maltene bio na izlaznim vratima, ali je za sada sve ostalo samo na interesovanju Juventusa i Benfike. Prema poslednjim informacijama lisabonski Orlovi su spremni da plate 4.000.000 evra za 18-godišnjeg štopera, pitanje je da li bi crno-belima bilo mudro da ga prodaju ovako kasno, posebno ako se prođe Molde i plasira u Ligu Evrope. 

Koliko je nejasna situacija oko Pavlovićeve budućnosti toliko je nesiguran i status Nemanje R. Miletića. Posle dve dobre godine u Humskoj zaslužio je 28-godišnji defanzivac zeleno svetlo da ode negde i finansijski se obezbedi. Problem je samo što i u njegovom slučaju ima samo radoznalih poziva i obećanja, ne i čvrstih garancija da će ponude stići. Pride, Partizan za Miletića apsolutno nema alternativu, a pre no što ga proda morao bi da reši taj problem.

Na kraju, kao četvrta pozicija koja je identifikovana kao potencijalno problematična jeste ona napadačka. Umar Sadik i Ognjen Ožegović nisu sporni, ali rizično je u sezonu ući samo sa dvojicom špic igrača. Rado bi Miloševićev stručni štab video tu i treću opciju, pa ako se prilika ukaže potrudiće se crno-beli da je ugrabe. Kako čujemo, povratak Nemanje Nikolića i definitivno nije opcija, kao ni ostalih sa kojima je stručni štab još uoči početka priprema po svemu sudeći i definitivno raskrstio. Nema dakle ništa ni od Gorana Zakarića, mada na krilu još i postoji kakva-takva konkurencija, pa ni Miroslava Vulićevića, koji sa 34 godine više ni ne može mnogo da pomogne, mada će njemu verovatno biti data neka funkcija da ostane u klubu i kad završi igračku karijeru.

Štoper, centralni vezni, desni bek i napadač dakle. Uz dva velika pitanja: šta će biti s Pavlovićem i Miletićem? Centralne teme u Humskoj poslednjih dana letnjeg prelaznog roka.
 

(FOTO: Star Sport)

×