{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Plavci čine sve da zadrže jednog od najtalentovanijih fudbalera
Čelsijeva „desetka“ menja vlasnika

Uprava Čelsija se praktično pomirila da odlaskom Edena Azara. Rekao je Belgijanac, odmah po okonačnju sezone, da je obavestio rukovodice o nameri da promeni sredinu godinu pre isteka ugovora, a da su na Stamford bridžu shvatili kako nemaju šanse da ga zadrže jasno je na osnovu poteza koje povlače u poslednje vreme.

Konkretno, Plavci su namerili da „desetku“, koju je godinama nosio baš Azar, presele na leđa Kaluma Hadsona Odoija. Da tim gestom pokažu koliko im je stalo da oko mladog reprezentativca Engleske izgrade tim u bliskoj budućnosti.

Pitanje je samo da li je reakcija uprave stigla kasno, jer je isti broj na poleđini dresa Odoiju ponudio i Bajerna iz Minhena. Još zimus, kad su ostvareni prvi kontakti Bavaraca sa 18-godišnji krilnim vezistom predočeno mu je da bi na Alijanc areni zamenio Arjena Robena, tad mu je osim broja ponuđena jedna od lidersku pozicija u timu, a i sam Odoi je zainteresovan za selidbu u Nemačku. Pritom, nije reč o novcu, jer Čelsi može da ga plaća više nego Bajern, već o ulozi u timu i šansi da se bori za pehare.

Poput Azara, i Kalumu Hadsonu Odoiju ističe ugovor sa Čelsijem narednog leta, ali za razliku od Edena – čiji se potpis za Real očekuje uskoro – momak poreklom iz Gane još razmišlja i još se nije izjasno šta želi. Možda ponuda da obuče „desetku“ prelomi u korist ostanka.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×