{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Atletiko na potezu
Čelsi poslao zvaničnu ponudu: Novac + Kepa za Oblaka

Kepin status u Čelsiju potpuno je devalvirao. Od golmana za kojeg je plaćeno rekordnih 80.000.000 evra kako bi čuvao mrežu u narednoj deceniji, Kepa je za samo godinu dana postao ne samo jedan od omraženijih likova među navijačima na Stamford Bridžu, već i neko za koga nema mesta u startnoj postavi. Vili Kabaljero iskoristio je svojih pet minuta da preuzme Kepino mesto startnog golmana, a Frenk Lampard shvatio je da Španac nema te mentalne kapacitete da iznese veliki pritisak na svojim leđima. Zbog toga ga je skrajnuo u drugi plan...

Kepa je poslednjih meseci više u centru pažnje zbog brojnih kikseva, nego zbog dobrih intervencija i partija, a prethodnih sedmica sve se glasnije šuška o tome da će Čelsi već na leto pokušati da proda mladog čuvara, a sada stižu i prve potvrde da su ovakve namere zaista ozbiljne na Stamford Bridžu. Poznata televizijska emisija Čiringito na jednom madridskom kanalu javlja da je Čelsi poslao zvaničnu ponudu Atletiku za Jana Oblaka sledeće sadržine - Kepa Arizabalaga, plus 30.000.000 evra u kešu. 

Hakim Zijeh - nastavak Lampardovog ambicioznog projekta! Čeka se Sančo, a traže golman, levi bek, štoper, rezerva Abrahamu...

Rohiblankosi godinama unazad uspešno odolevaju naletima konkurencije, samim tim i Čelsija. Za pouzdanog slovenačkog golmana, jednog od najboljih u Evropi trenutno, Atletiko je tražio minimum 100.000.000 evra, koliko je iznosila stara otkupna klauzula. Ista je bila bila nedostižna za sve zainteresovane strane, a među njima je bio i Pari Sen Žermen, pa i Liverpul pre nego što je stigao Alison

Oblak brani u strašnoj formi i na 34 utakmice primio je samo 25 golova, a u 16 utakmica uspeo je da sačuva mrežu! Poređenja radi, Kepa je na 31 utakmici dozvolio čak 46 golova, a samo šest puta lopta nije završila iza njegovih leđa. 

Pitanje je, međutim, da li će ova prva ponuda biti dovoljna da zadovolji Atletikovu glad. Pogotovo jer se Kepina cena survala drastično. Zato Čelsi i pokušava da ga prosledi nekom drugom klubu u varijanti kao deo transfera za drugog golmana, jer je teško odrediti u ovom trenutku koja je Kepina realna cena. Pisali smo o tome u velikoj analizi planova za leto po dovođenju Hakima Zijeha, Čelsiju su pored golmana potrebni još i štoper, levi bek, krilo i centarfor. Ovom varijantom koju Čelsi pokušava da izvede sa Atletikom uštedeo bi se deo novca za dovođenje pojačanja na drugim pozicijama. 

Da je Kepa daleko od pozicije startnog golmana na Bridžu potvđuju i reči Frenka Lamparda o njegovom trenutnom statusu.
“Ne, nemam pritisak da moram da ga vratim u postavu. Vidim da je ova tema ispunila mnoge novinske stupce. Uprava i ja smo na istim talasnim dužinama. Plaćen sam da donesem odluke. Ovo je odluka doneta na osnovu trenutne forme koju sam uzeo u razmatranje. Isto je tako i sa svim drugim pozicijama u timu. Golmani moraju da se drže zajedno i pružaju podršku jedni drugima. Kepa pruža izuzetnu podršku Viliju u ovom trenutku“, poručio je Lampard i istakao:
“Kepa mora da nastavi da trenira i pokaže pravi stav. Isto tražim od svih svojih igrača. Stvari mogu da se promene. Lično samo želim da izvučem najbolje iz ovog tima, nema govora o sukobu sa pojedincima“.

Podsetimo, Čelsi i Atletiko imaju dugu istoriju dobrih odnosa, pošto je veliki broj igrača išao u jednom ili drugom smeru. Počev od Tiba Kurtoe, preko Dijega Koste, Alvara Morate, Filipea Luisa, pre toga i Mateje Kežmana, Džimi Flojda Haselbajnka...

Oblak je u aprilu prošle godine produžio ugovor s Atletikom do leta 2023. godine, a nova otkupna klauzula iznosi 120.000.000 evra. On je u Atletiko stigao iz Benfike 2014. godine za 16.000.000 evra. Pod komandom Dijega Simeonea izrastao je u čuvara mreže svetske klase i dosad je upisao blizu 150 utakmica bez primljenog gola samo u dresu Rohiblankosa. 

Foto: Reuters

×