{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Sud u Lozani ublažio kaznu Plavcima
Čelsi pomilovan, od januara može da kupuje igrače

Slavlje na Stamford bridžu kakvog nije bilo još od poslednje titule. Sud za arbitražu u sportu u Lozani pomilovao je danas Čelsi. Kazna koju je FIFA odrezala Plavcima u februaru, sada je pala u vodu i klub iz Londona će od januara moći da ponovo kupuje fudbalere.

Kazna koja je određena Čelsiju zbog brojnih nepravilnosti prilikom dovođenja maloletnih fudbalera (čak 19 slučajeva), samo je prepolovljena. Prvobitno je glasila da Plavci ne mogu u dva prelazna roka da dovode fudbalere. Tako je letnja „pijaca“ prošla bez novajlija na Stamford bridžu, ali već u januaru se očekuje da bude solidna gužva.

Inače, bio je Čelsi i finansijski kažnjen 600.000 franaka, pa mu je i ta globa prepolovljena. Moraće da plati „svega“ 300.000 švajcarskih franaka.

Pitanje je sada kako će se ova odluka o ukidanju transfer zabrane odraziti na poslovnu politiku kluba. Najviše zbog toga što Frenk Lampard sa mladom ekipom, u kojoj je nekoliko igrača iz omladinske škole, pravi jako dobre rezultate, iznad svih očekivanja. I neka masovna kupovina fudbalera u januaru bi mogla sve to da poremeti.

Brojni su igrači koji su dovođeni u vezu sa Plavcima u poslednjih godinu dana, među njima je i Sergej Milinković-Savić. Sada se poprilično menja klima u Premijer ligi, Čelsi ponovo izlazi na veliku scenu sa „džakom“ para. Da vidimo kako će ih iskoristiti...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×