{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Čekamo 500.000 evra od Crvene zvezde već pet meseci, nemamo za plate u klubu

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 35
Apel iz Argentine
Čekamo 500.000 evra od Crvene zvezde već pet meseci, nemamo za plate u klubu
Navijači Instituta (©AFP)

Pandemija korona virusa je zaustavila ceo sportski svet i pitanje je kada će se takmičenja opet nastaviti. A dok traje pauza, raste i finansijska šteta. Prvo su se pobunili najveći i najbogatiji koji su na najvećim gubicima, ali oni manji i siromašniji će zapravo najgore proći na kraju. Njima je svaki dinar bitan jer nemaju moćne sponzore i institucije iza sebe...

Takva je situacija i sa fudbalskim klubovima u Argentini. Prvi su se javno požalili manji klubovi Taljeres, Belgrano i Instituto. Svi su gradski rivali iz Kordobe.
„Finansijski gubici su neizbežni. Samo zbog neigranja meča sa River Plejtom smo izgubili 25.000 dolara, a to je tek početak neostvarene zarade projektovane u budžetima. Trenutno, još nismo posegnuli za smanjenjem plata, ali uskoro ćemo morati... Imamo 400 zaposlenih. Nadamo se nekim prodajama igrača u junu“, poručio je Taljeresov direktor Migel Kavatorta.

Najgora situacija je u Institutu. Mali klub koji je svetskom fudbalu dao velike asove poput Marija Kempesa, Ozija Ardiljesa i nedavno Paula Dibale, se nada parama iz Srbije.
„Naša situacija je postala veoma teška. Analiziramo šta da uradimo da nas sponzori ne bi napustili, a imamo velike troškove za omladinsku školu koja je naše srce. Oko 2.000 navijača je obnovilo godišnje članarine, ali to je samo polovina onoga čemu smo se nadali. Potrebno nam je 11.000.000 pezosa (150.000 evra) mesečno da bismo živeli kao klub. Jedini siguran prihod nam je 25.000 evra od TV prava. Još pre početka krize smo dugovali igračima jednu i po mesečnu platu, a sa zaposlenima smo napravili reprogram o isplati dugovanja. Već pet meseci čekamo uplatu od Crvene zvezde iz Beograda za transfer Matea Garsije jer nam prema ranijem ugovoru pripada 20 odsto od njegovog transfera iz Las Palmasa. Očekujemo i preostalih 30 odsto koje nam Štutgart duguje za letošnji transfer Matea Klimovica koji je iznosio 1.500.000 evra. To je dakle još skoro 500.000 evra. Kada naplatimo ta dva dugovanja, potpuno ćemo srediti budžeti i isplatiti sva dugovanja“, rekao je Institutov predsednik Roberto Kastoldi za argentinske medije.  

Situacija u trećem gradskom klubu Belgranu je nepoznata jer su u aprilu trebalo da se održe predsednički izbori i pitanje je ko će dalje voditi klub ako ovo potraje.

Apel za pomoć i bojazan za finansijsku budućnost su kroz medije izrazili i još neki argentinski klubovi poput San Lorenca, Urakana, Godoja...

Najnovije vesti


×