{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Čekajući promociju novog šefa: Ceo tim beži iz Arsenala

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 17
Obamejan, Ozil, Lakazet, Džaka… Niko od njih nije voljan da se dalje muči na Emirejtsu
Čekajući promociju novog šefa: Ceo tim beži iz Arsenala

Komentar brata Pjer-Emerika Obamejana na društvenim mrežama, a rekao je Vili Obamejan da se uprava imenovanjem neiskusnog Mikela Artete igra sa renomeom kluba, izazvala je veliku pažnju u ostrvskim tabloidima, ali uskoro bi o njoj moglo da se raspravlja i u ozbiljnijem tonu jer prema navodima uglednog Independenta iza cele priče istinska rešenost napadača iz Gabona da napusti Arsenal.

I da sve bude još gore, Obamejan je samo jedan u nizu onih koji bi da spakuje kofere i pobegne iz Londona i Artetin prvi zadatak biće da ubedi bar neke od njih da ostanu na Emirejtsu.

Obamejana – teško. Independent tvrdi da je njemu već preselo. Kao što je preselo i Mesutu Ozilu mada njemu ugovor ističe za godinu i po dana, a poprilično je dobro plaćen. Aleksandar Lakazet i Granit Džaka takođe se premišljaju.

Nije to samo zbog Artete. Prosto, svi su oni u Arsenal stigli sa namerom da se bore za trofeje, a trofeja na Emirejtsu nema još od 2017. kada su Tobdžije uzele FA kup i Čeriti Šild. Nisu ni to pride trofeji koji ih zanimaju. Želeli su Premijer ligu. Želeli su Ligu šampiona. Sledeće sezone možda neće igrati ni Ligu Evrope.

A kakve uprava poteze povlači jasno je da Tobdžijama predstoji još jedna tranzicija. Tek kad ona bude završena možemo da pričamo o nekakvim šampionskim ambicijama. Dok se to desi – prođe vreme svima pomenutima. Independent tvrdi da je sa više strana dobio potvrda da “pola ekipe” hoće da beži. Pravac u kojem se kreće klub pod vođstvom Stena Krenkea opasno ih zabrinjava.

Sad, za neke od njih ne bi ni bila šteta da odu. Štaviše, uprava je svesna da promena u timu mora da bude. Ali nije baš dobro kad preko noći ostaneš bez nekoliko nosioca igre. Sa druge strane, tu je pritisak na klupsku kasu. Bez Evrope novac od prodaje igrača biće neophodan samo za puki život kluba.

Nadao se menadžment da će im Fredi Ljunberg kupiti vreme, ali reakcija ekipa na postavljanje početnika za šefa struke – makar i privremnog – nije im pomogla. A sad još jedan debitant u samostalnom radu. Ipak je to Premijer liga i ma koliko javnost hvalila Artetu navijači će ga dočekati sa skepsom. Očigledno i deo igrača. Sam Ljungberg je upravi saopštio da je dobar deo igrača jednostavno postao ravnodušan.  Klub kao klub ih više ne zanima. I privremeno rešenje baš nema poseban autoritet u svlačionici. Ljungberg je priznao: on sa njima ne može da se izbori.

Da sve bude još gore, Arsenal trenutno nema previše novca za prelazni rok i umnogome će zavisiti baš od prodaje, ali zamene za Obamejana, Ozila, Lakazeta i Džaku svakako neće biti jeftine. Pride, ni njihova cena nije baš na istorijskom maksimumu, a ako kluba ostane bez Evrope deo i od te zarada ići će na operativne troškove.

Mikel Arteta bi već koliko danas mogao da bude predstavljen kao Arsenalov novi šef struke. Nadamo se da će poneti aspirin.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×