{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Čeferinov predlog: Lige od 2. maja do 30. juna, EP u novembru

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 3
Ovu ideju će UEFA izneti u utorak
Čeferinov predlog: Lige od 2. maja do 30. juna, EP u novembru

Spreman je akcioni plan UEFA za evropski fudbal za 2020. godinu. Plan koji će predsednik Aleksandar Čeferin i generalni sekretar Đorđo Marketi izneti pred predstavnike 55 fudbalskih saveza na kontinentu na sutrašnjoj video sednici.

Ali, u startu odmah da bude jasno da je to samo skica, zamisao, jer niko ne može da zna do kada će trajati pandemija virusa korona i cela ta zamisao UEFA može da padne u vodu ako se, a nadamo se da neće, ovaj problem produži u naredne dva meseca.

Prvo da krenemo od domaćih liga. Zamisao čelnika iz Niona je da lopta miruje do 2. maja i da tada počne da se ponovo kotrlja po celoj Evropi. Plan je da se sva prvenstva igraju po ubrzanom tempu i da se završe do 30. juna, kako piše italijanski Korijere dela Sera.

Eskišehir čeka Demirspor, dvojka je 1,40

Kada su evropski kupovi u pitanju, tu je sve otvoreno i biće stvar dogovora. Postoje ideje da se igra Fajnal for, pa Fajnal ejt, ali i da se sve do finala igra samo po jedna utakmica, na neutralnom terenu ili da se žrebom odredi ko će biti domaćin tog meča.

I na koncu – Evropsko prvenstvo. Čeferinov plan je da se šampionat odloži i da novi termin početka bude 23. novembar i da se igra do 23. decembar. Bilo bi to dosta slično Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine.

Nema informacija kada bi se igrao baraž Lige nacija, koji daje poslednja četiri učesnika EP, a to je pitanje koje posebno interesuje Srbiju.

To su sve zamisli na papiru, ali tek u utorak ćemo čuti i zvaničnu formu predloga, kao i odluke koje su donete, kada je u pitanju budućnost evropskog fudbala.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×