{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Čeferin besan na Belgijance: Ne možete da tražite pomoć, a onda sami da odlučujete

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
„Rizikuju da ostanu naredne sezone bez predstavnika u Evropi“, naglasio lider UEFA
Čeferin besan na Belgijance: Ne možete da tražite pomoć, a onda sami da odlučujete

Ako je neko da su pretnje Belgijancima, što su protivno preporukama UEFA prekinuli sezonu, samo prazna priča iz neproverenih izvora – prevario se.

Direktna poruka Fudbalskom savezu Belgije, da je pre vremena zatvorio prvenstvo i da bi zbog toga mogao da snosi posledice stigla je i od predsednika UEFA Aleksandera Čeferina.

Prvi čovek Evropske fudbalske unije je bio gost nemačke ZDF televizije i tom prilikom je rekao:
Smatram da ova objava o završetku prvenstva nije dobra stvar. Solidarnost nije jednosmerna ulica, ne možeš da tražiš pomoć, a onda sam da odlučuješ šta je najbolje za tebe. Belgija, ali i druge zemlje koje smatraju da ne bi trebalo da nastavljaju prvenstvo, rizikuju da ostanu naredne sezone bez predstavnika u evropskim kupovima. To mora svima da bude dobro znano“, rekao je Čeferin.

Briž šampion Belgije, Gent ide u kvalifikacije za Ligu šampiona

Predsednik UEFA je rekao i kako se nada da će se evropski kupovi nastaviti sa publikom na tribinama.
Fudbal bez navijača nije isti, ali je bolje i da se igra sa praznim tribinama nego da se uopšte ne igra. Ljudi žele pozitivnu energiju, pratiće oni utakmice i preko TV ekrana, ako se bude moralo. Evropski kupovi će se igrati najverovatnije u julu i avgustu, a sigurno ih nećemo nastavljati u septembru i oktobru“, jasno je rekao Čeferin.

Istina, sad Belgijanci ne mogu nazad. Proglašen je prvak Klub Briž, doduše, još mesta u Ligi Evrope nisu podeljena. A, ko zna, kakvo je raspoloženje u UEFA, možda bi ih uzalud i podelili...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×