{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Čak i ako se sezone ne nastave – biće šampiona

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 11
Liverpul da ne brine za titulu, ali preporuka će važiti za sve evropske lige
Čak i ako se sezone ne nastave – biće šampiona

Uefa diktira pravila, a Aleksander Čeferin ne ostavlja nacionalnim ligama veliki prostor za manevar. Prvo je na odluku Belgije da prekinu prvenstvo zapretio svima da rizikuju da na jesen ostanu bez evropskih takmičenja ako prevremeno – bar po Uefinom mišljenju – okončaju sezone, a sada je najavio i da će, taman i ako to bude neizbežno, evropska kuća fudbala svima preporučiti da ipak proglase šampione, a ne da ponište sve rezultate.

Tu preporuku je prvi čovek Uefe izneo u intervjuu za slovenačku Ekipu odgovaraju na pitanje o Liverpulu, koji bi predstavljao najdrastičniji primer nepravde ako bi se sezone zaista i poništile, jer ima 25 bodova više od najbližeg pratioca na tabeli Premijer lige.
Ne vidim scenario u kojem Liveprul nije šampion. Ako se vratimo na teren izvesno je da će osvojiti Premijer ligu. Čak i ako ne nastave da igraju bilo bi preporučljivo da svaka liga proglasi svog šampiona“, rekao je Čeferin.

Upravo to su i učinili Belgijanci uručivši titulu Klub Brižu, ali je tada Uefa zapretila izbacivanjem iz Evrope, jer i dalje želi da klubovima sačuva zaradu od TV prava. I sada je nastavak sezone prva želja Uefe. Međutim, govoreći o nastavku Serije A, jer svi znamo koliko je propatila Italija zbog korona virusa, Čeferin je ostavio otvorenom mogućnost da se sezone ipak prekinu.
Optimista sam, ali ne mogu ništa da obećam. Sve će zavisiti od situacije u svakoj zemlji. Garantujem samo da neće ugrožavati živote ljudi i da ćemo sve saslušati kako bi pronašli rešenje za svaku ligu. Kad dobijemo zeleno svetlo od vlada naravno“.

A Liga šampiona?
Očekujemo da se nastavimo u istom formatu u kojem se igralo i pre suspenzije“, decidiran je Čeferin.

Sigurno i zato što je tamo najviše love u igri.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×