{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Bura u Đenovi: Mnogi kriju da su zaraženi! Zar stvarno mislite da samo Sampdorija ima sedmoricu inficiranih?

/ Izvor: mozzartsport.com
Gaston Ramirez ne razume postupke drugih italijanskih klubova
Bura u Đenovi: Mnogi kriju da su zaraženi! Zar stvarno mislite da samo Sampdorija ima sedmoricu inficiranih?

Juventus je prvi objavio da je Danijele Rugani testiran poztivan na COVID-19. Kasnije su mu se u samoizolaciji pridružili Blez Matuidi i Paolo Dibala. Slučajevi su u međuvremenu potvrđeni u Fjorentini i Sampdoriji, ali baš prvotimca kluba iz Đenove, Gastona Ramireza nervira što i drugi klubovi nisu transparenti poput njegovog i pobrojanih.

Sampdorija je objavila da virus korona muči Manola Gabijadinija, Albina Ekdala, Bartoša Berežinskog, Mortena Torsbija, Edgara Baretu, Antonija La Gumina i Fabija de Paolija. Ispada po toj računici da pošast hara najviše na stadionu „Luiđi Feraris“, ali je izgleda trik što drugi članovi Serije A ćute da i oni imaju zaražene.
Sampdorija ništa nije skrivala u celoj ovoj krizi, za razliku od nekih drugih klubova, čije ponašanje ne mogu da razumem“, razočaran je Ramirez, koji već tri godine igra u Đenovi. „To što drugi kriju pokazuje da ne gaje poštovanje prema onima koji su transparenti i onima s kojima su bili u kontaktu i možda ih zarazili“.

Urugvajac pojašnjava da nema ništa loše u tome da se javnost upozna sa stvarnim, a ne „filovanim“ podacima.
Kad objavite da ste inficirani, kao što je uradila Sampdorija, to nije kriminalna radnja, već pitanje zadravlja i etike. Ako želimo da dobijemo rat protiv korone moramo da izulujemo zaražene. Samo jedna stvar: da li neko stvarno misli da samo Sampdorija ima sedam zaraženih?“

U Italiji je do subote potvrđeno više od 10.000 smrtnih slučajeva od virusa korona. Zdravstveni sistem je na izdisaju, niko o sportu trenutno ne misli ozbiljno.
Proživljavamo teške dane. Slušamo užasne vesti, do nas dopiru informacije o broju mrtvih, stvarno mi je žao tih ljudi i njihovih porodica. Moji su dobro, hvala Bogu, svesni da je ostanak kućama jedini način da doprinesemo u borbi protiv virusa. Ozbiljno smo shvatili sve šta se dešava. Suočeni sa vanrednom situacijom, slušali smo savete zaraženih saigrača, uverili su nas da se dobro osećaju“, dodao je Gaston Ramirez.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×