{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Buongiorno Italia: Donaruma između strasti i ambicija, Juventus sprema Digualdo za nastavak

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 13
Turosport i dalje podgreva priču u Mesiju u Interu kao pre dve godine prilikom Ronaldovog dolaska u Juventus
Buongiorno Italia: Donaruma između strasti i ambicija, Juventus sprema Digualdo za nastavak

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Torinski sportski dnevnik Tutosport nastavlja da drži vrućom priču o Mesiju u Interu, kao pre dve godine sa Ronaldom i Juventusom. Tutosport sledi dosledno svaki signal koji upućuje na mogućnost da bi Argentinac mogao da se preseli u Milano. I Gazeta posvećuje Interu prve strane današnjeg izdanja i podseća da su Lukaku i Lautaro Martinez na putu da postanu najefikasniji napadački tandem u istoriji Intera. Korijere se bavi novinama koje će primenjivati arbitri po nastavku sezone i upozorava da u novom dekretu italijanske vlade, biće usvojen tokom vikenda, nema mera koje se odnosa na pomoć fudbalu kao industriji.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Lukaku zove Lautara”, izveštava Gazeta da će se belgijski napadač vratiti ranije nego što je to bilo očekivano u Milano iz Belgije i početi svoj obavezni period izolacije od 14 dana. List tvrdi da će Lukaku odmah po dolasku u Italiju stupiti u kontakt sa Lautarom Martinezom. “Dva prijatelja žele da završe u velikom stilu sezonu učestvujući do kraja u trkama za tri trofeja: skudeto, Kup Italije i Liga Evrope”, precizira milanski dnevnik. Na unutrašnjim stranama se dodaje da je tandem Lautaro Martinez - Lukaku na putu da postane najefikasniji u istoriji Intera. Arentinsko-belgijski dvojac je dosada zatresao 39 puta mrežu u sezoni i i na najboljem su putu da prestignu par Eto - Pacini koji je u sezoni 2010-2011 postigao 48 golova.

“Điđo - Milan, glava ili srce. Budućnost Donarume je između strasti i ambicija”, prepričava najtiražniji italijanski sportski dnevnik da je golman Milana razapet između svoje ljubavi prema Milanu i želje da napreduje u karijeri i zarađuje više novca. Na unutrašnjim stranama se kaže da su pregovori o produžetku ugovora, koji ističe 2021. godine, zaustavljeni zbog epidemije koronavirusa. Međutim, podvlači Gazeta jasno je da Donaruma nema nameru da pristane na smanjivanje plate koje je predložio Milan. Rukovodstvo Rosonera ne želi da izgubi Donarumu bez evra obeštećenja i zato će, ako ne poduži ugovor pre početka leta, morati da ga proda. Budući da je Donaruma produkt Milanovog podmlatka bogata plusvalenca je zagarantovana u slučaju njegovog transfera u ovoj godini. Inače, klub je već ispitao alternativne opcije za Donarumu: prva je Meret, druga je Muso.

“Evo Juvea spremnog za sprint. Prostor za trio Digualdo, Remzi i Bentankur u ulozi plejmejkera”, tvrdi Gazeta da će trener Bjankonera Mauricio Sari u nastavku sezone dati prostor triju Dibala – Iguain – Ronaldo a da će Remzi i Bentankur biti alternative u ulozi plejmejkera.

Gazeta objavljuje i intervju sa Adrijanom Galijenijem, generalnim direktorom Monce koji je predložio da Italijani primene argentinski model za rešavanje postojeće krize, odnosno da se igraju dva šampionata godišnje, tzv. “Apertura y Clausura”, po južnoameričkom receptu. Galijani se zalaže da se prvenstvo završi u ovoj godini, čim uslovi to dozvole jer, kako je naveo, gubitak klubova bi iznosio 600 miliona eva.

Gazeta objavljuje i veliki intervju sa Matijom Kaldarom koji se posle kratkih i nesrećnih epizoda u Juveu i Milanu vratio u svoju Atalantu i Bergamo. “Boli me priča sa Milanom, ali sa Deom već mislim na 2021. godinu i ne postavljam sebi limite, baš kako me je naučio Gasperini”, rekao je defanzivac Atalante. Kaldara je podvukao da nije opravdao poverenje i investiciju u Milanu ali da je uveren da će uspeti u tome u Bergamu i da će ubediti i Roberta Mančinija da ga pozove pod nacionalni barjak za Evropsko prvenstvo.

CORRIERE DELLO SPORT

“VAR je obavezan”, piše Korijere da je Međunarodno udruženje arbitara (IFAB) donelo nekoliko preporuka arbitrima koje bi trebalo da se aplikuju po nastavku sezone. Najvažnija preporuka je da arbitri koriste više VAR, pogotovo kada se radi o spornim situacijama gde treba dati “subjektivan” sud o intenzitetu nedozvoljene akcije: klasičan primer je guranje, odnosno upotreba ruku da bi se zaustavio protivnički igrač. IFAB je, podvlači Korijere, jasno precizirao koji deo ruke se smatra delom ramena, odnosno da igranje tim delom ruke ne može da bude sankcionisano najstrožom kaznom.

“Šamar fudbalu, ni para ni klađenja”, prenosi Korijere da u novom vladinom dekretu, koji će biti objavljen ovog vikenda, ne stoji nijedna mera koja bi pomogla fudbalu kao industriji, ni kada je u pitanju pomoć klubovima, ni kada je ukidanje zabrane reklamiranja kompanija za klađenje, zbog kojih Serija A gubi nekoliko stotina miliona evra godišnje.

“Lacijov mađioničar spreman da produži ugovor”, izveštava rimski dnevnik da je Luis Alberto  spreman da krene putem svojih klupskih drugova i produži ugovor sa Nebeskoplavima. Španski fudbaler je uz pokazanu volju da ostane još dugo u Formelu izjavio da on i njegovi saigrači misle samo kako da osvoje skudeto. Na unutrašnjim stranama se kaže da je Lacio spremio sve da u Formelu dočeka spremno svoje fudbelere i da se što pre počne sa treninzima. Predsednik kluba Lotito se nada da će njegovi fudbaleri moći da se vrate u normalan režim rada, to jest treninga, već krajem ovog meseca.

“Roma, tri uslova za povratak u Ligu šampiona”, navodi Korijere da Roma mora da poboljša procenat uspešnih i isplativih transfera, promeni vlasnika i smanji ukupan iznos plata svojih fudbalera, kako bi se vratila u trku za mesta koja garantuju izlazak na prestižnu fudbalsku pozornicu. Na unutrašnjim stranama sa kaže da će fudbalerima, osim kresanja plate za 80 odsto u martu, preostale tri mesečne zarade za april, maj i jun biti “preraspodeljene” na ostatak ugovora koji imaju sa Romom. Što se tiče pregovora Palota - Fridkin  o kupoprodaji se precizira da se mora krenuti iz početka i da dogovor postignut oko cene u decembru više nije validan. Za prelazni rok se kaže da će Roma tražiti fudbalere velikog kvaliteta čiji su ugovori na isteku, koa što je Pedro iz Čelsija.

TUTTOSPORT

“Mesi - Inter, kakva priča!”, nastavlja Tutosport da daje prostor glasinama, demantijima, dvosmislenim izjavama i raznim scenarijima koji kruže u argentinskim i španskim medijima o mogućem transferu Lea Mesija u Inter. “U Argentini ne odustaju od priče i pored demantija Mesija na društvenim mrežama: kriza u Barseloni otvara razne scanije za Nerazure”, tvrdi torinski dnevnik. Sledeći isti talas kao u Ronaldovom transferu veka iz Real Madrida u Juventus, Tutosport drži visoku temperaturu da bi Leo, kao CR7, mogao da se preseli sa Iberijskog na Apeninsko poluostrvo. U tekstu sa naslovom “Kriza odnosa Mesi - Barselona budi veru Intera u čudu” se kaže da je najveći problem za italijanski klub plata Mesija, ali da Suning ima načina da savlada i tu prepreku. Odnosi unutar Barselone i sve eksplozivniji konflikt svih protiv svih u katalnonskom klubu, po Tutosportu, drži otvorenim vrata za prelazak Mesija u Inter.

“Pola devet ujutro a CR7 je već na teren!”, donosi Tutosport foto zapis o aktivnostima Kristijana Ronalda na njegovoj Madeiri. List precizira da Ronaldo trenira u sportskom centru u kome je i počeo svoju karijeru profesionalnog fudbalera. U tekstu se kaže da je uprava sportskog centra obezbedila sve uslove igraču Juvea da trenira poštujući sva pravila vezana za sigurnost i udaljenost. Takođe se prenosi da Portugalac, osim kondicionih treninga, provodi i dosta vremena na usavršavanju slobodnih udaraca: jedina mrlja u njegovoj avanturi u redovima Bjankonera je što još uvek nije postigao gol iz slobodnjaka.

Nesreća nikad ne dolazi sama, i u Milanu nešto znaju o tome. Osim još jedne prilično razočaravajuće sezone, Rosoneri su sa epidemijom kovida-19 izgubili i 20 miliona evra od prodaje ulaznice, izračunao je Tutosport. “U sezoni u kojoj su se navijači vratili na tribine San Sira puneći ga iz nedelje u nedelju, kao u zlatnim vremenima, zatvaranje stadiona prouzrokovalo je još jednu ekonomsku štetu i minus u budžetu Milana. Samo meč sa Juventusom bi doneo preko pet miliona evra u kase Rosonera”, precizira list.

Piše: Željko Pantelić

Najnovije vesti


×