{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Odluka pomerena za sredu...
no_image.png

Bundesliga ipak neće krenuti 9. maja, kako su Nemci najavljivali prethodnih dana. Kancelarka Angela Merkel i premijeri 16 saveznih država na današnjem sastanku odlučili su da odlože odluku o tome da li je bezbedno da se fudbalska lopta ponovo zakotrlja narednog vikenda. 

Sve je odloženo za sredu, tako da ne postoji mogućnost da se samo tri dana kasnije krene s utakmicama. Novi najraniji datum za restart Bundeslige sada je 16. maj.   

U pojedinim nemačkim regijama poslednjih dana ponovo raste broj obolelih, tako da državnih vrh ponovo razmatra uvođenje strožih mera. Iz tog razloga odložena je i odluka o povratku profesionalnih fudbalera na terene, mada su oni već danima počeli s grupnim treninzima...
"Bundesliga je spremna za nastavak", kazao je pre nekoliko dana direktor DFL-a Kristijan Zifert. "Manje je bitno da li baš 9. maja ili nešto kasnije. Spremni smo. Mi smo odluku doneli, sada je na onima što donose političke odluke da daju svoju preporuku. Mi danas nismo odredili tačan datum povratka, 9. maj je predlog. Jasno da više ništa nije u našim rukama. Ali imamo nekoliko opcija... Ako se sledeće nedelje pojavi signal da možemo na teren 9. maja, onda će se to dogoditi 9. maja".  

Izgleda da je plan ipak bio preambiciozan...

Najnovije vesti


×