{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Bundesliga 9. maja odjednom nije tako sigurna

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Iako su su se klubovi vratili ekipnim treninzima
no_image.png

Dve zemlje, jedna do druge, dva različita scenarija. Francuzi su objavili kraj sezone, nema fudbala u državi aktuelnog prvaka sveta makar do avgusta, dok se u Nemačoj nadaju da bi uskoro mogli opet na teren. I to već 9. maja, pošto je taj datum poslednjih dana figurirao kao najrealnij kako bi se dovršilo prvenstvo prekinuto usled pandemije virusa COVID-19.

Sve do danas. A onda su i Nemci izrazili zabrinutost da li da se tako rano, praktično prvi u Evropi, vrate na stadione. Na sastanku 16 ministara sporta svake državne regije izražena je bojazan da bi tako rano vraćanje fudbalu moglo da ima velike posledice, da dara bude veća nego mera, pa je stidljivo predloženo da se nastavak sezone odloži za neki drugi termin, kad virus utihne.

S druge strane, utisak je da se klubovima žuri. Oni bi što pre da budu u pogonu, da odigraju utakmice do kraja ove sezone i spreme teren za početak naredne. Naravno, sve zbog novca, jer su gubici već sad veliki i ako se ne bude lopta zakotrljala 9. maja biće još veći.
Isto nam je da li ćemo početi 9. ili 16. maja. Samo što bi svaka naredne sedmica bila još kritičnija“, sa ekonomskog stanovišta sagledava situaciju Hans Joakim Vacke, generalni direktor Borusije iz Dortmunda.

Nije jedini. Svi manje-više tako razmišljaju. Samo što se prave zabrinuti kad govore da im je zdravlje igrača najpreče. A onda te iste igrače zovu na trening. Danas se ekipnom radu vrati i Ajntraht iz Frankfurta, pre njega i mnogi drugi...

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×