{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Bukti “građanski rat“ u Napoliju, De Laurentis skida 50 odsto od plate igračima

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 7
Eljif Elmas pod posebnim udarom zbog toga što je govorio bez dozvole kluba
Bukti “građanski rat“ u Napoliju, De Laurentis skida 50 odsto od plate igračima

Nemiri u Napulju ne jenjavaju i dostižu novu tačku ključanja! U opisima dešavanja unutar kluba podno Vezuva italijanska štampa sve češće koristi izraz “građanski rat“, što dovoljno jasno opisuje ozbiljnost situacije.

Da stvari zaista jesu poprimile gotovo nezamislive okvire govori današnja priča s naslovnice torinskog Tutosporta. Naime, vlasnik Napolija Aurelio de Laurentis pokušava da spremi teren za drastično smanjenje plate i to za čak 50 odsto zbog, kako se navodi, rušenja klupskog ugleda i kršenja internog pravilnika.

Na posebnom udaru našao se supertalentovani Eljif Elmas koga čeka drakonska kazna zbog toga što je govorio za medije tokom reprezentativne pauze bez dozvole Napolija.
“Napoli potvrđuje da je Eljif Elmas razgovarao s novinarima bez naše dozvole i prethodne autorizacije. Napoli će zbog toga otvoriti postupak protiv igrača“, stoji u kratkom saopštenju.

Podsetimo, u Napoliju se najozbiljnije zakuvalo posle remija s Salcburgom posle čega im je bilo naređeno da se vrate u sedmodnevni karantin, što su igrači odbili. Karlo Anćeloti se našao na udaru De Laurentisa zbog toga što je izgubio kontrolu nad ekipom, pretio mu je otkaz, ali se takav potez neće povući u narednom periodu.

Kontroverzni vlasnik Napolija poslednjih dana sa advokatima proučava zakon i pokušava da nađe rupu po kojoj će moći igračima da odreže veliki deo plate,u prkos tome što u knjigama jasno stoji da klub ima mogućnost da skine maksimalno 25 odsto od primanja.

De Laurentis ne može da se pomiri s tim kako su fudbaleri reagovali na njegove izričite naredbe, a pobuna je uzrokovala da cela fudbalska Evropa reaguje i da se polarizuje javnost.

Ako bi De Laurentis pokušao da odreže pola plate, igrači bi mogli da ga tuže preko građanskog suda, ne putem sportskog sudskog sistema...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×