{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Bufon o dečačkim danima: Bio bih oduševljen da su mi rekli da ću braniti u Seriji C

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 5
Iskusni čuvar mreže govorio za klupsku televiziju u doba pandemije virusa korona
Bufon o dečačkim danima: Bio bih oduševljen da su mi rekli da ću braniti u Seriji C

Čovek živi svoje snove praktično sve dok je živ. Stremi ka njima, a kada ih ostvari trudi se da im na neki način pomeri granicu i dodatno poradi na njima. Takav je slučaj sa legendarnim golmanom Juventusa Đanluiđijem Bufonom, koji je sve svoje snove već ostvario, ali nema nameru da ih se tako lako odrekne.

Početkom godine je proslavio 42. rođendan, ali deluje da nema nameru da se penzioniše.
„Zašto se ne penzionišem? Zato što se dobro osećam i želim da poštujem snove koje sam imao kao dečak. U to doba bih bio oduševljen da su mi rekli da ću postati golman Serije C“, poručuje Bufon.

Iako se smatralo da je u mlađim danima bio navijač Juventusa, Bufon to demantuje.
Da li želite da vam otrkrijem? Kao dete, do svoje sedme godine sam navijao za Juventus. Ali, zaljubio sam se u Đovanija Trapatonija i kada je on otišao u Inter oklevao sam. Moja ljubav prema njemu je bila takva da sam počeo da navijam za Inter. Potom sam navijao za Peskaru, Komo, Avelino, a zatim sam sa 12 godina počeo da podržavam Đenovu. Jasno je koliko važne ličnosti mogu uticaja na to“, rekao je Bufon.

Odlazak u Pari Sen Žermen je bio iznenađujuć, a takođe i povratak u redove Stare dame.
Povratak u Juventus je bio prirodan. Na kraju sam imao prelepu godinu u Parizu i moram reći da mi je bila potrebna detoksikacija. Međutim, jasno je da je kontakt sa Juventusom uvek bio prisutan. Sa predsednikom, sa Paratićijem, sa starim prijateljom. Igrao sam u inostranstvu, ali sam bio vezan „pupčanom vrpcom“. Ne znam šta će biti sledeće godine. Istina je da sam se pre dve godine praktično povukao i tada se dogodilo ono što se dogodilo“, dodao je Bufon.

Neizostavna je bila i tema vezana za koronavirus. Konkretno, situacija u kojoj se poljubio sa Dibalom nakon gola u derbiju sa Interom, bila je prilično rizična u doba širenja virusa.
Andrenalin, ta energija vas tera da radite stvari o kojima ne razmišljate i one koje ne bi trebalo da radite. Tu ste, prihvatate i izlažete se rizicima. Ne razmišljate o tome. Nema ništa lepše nego iskusiti određene emocije, čak i po cenu plaćanja ceha“, poručuio je Bufon.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×