{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Briž šampion Belgije, Gent ide u kvalifikacije za Ligu šampiona

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 7
Belgijanci proglasili kraj sezone 2019/20...
Briž šampion Belgije, Gent ide u kvalifikacije za Ligu šampiona

Prva liga u Evropi koja je rešila da proglasi kraj prvenstva usled velike krize izazvane pandemijom virusa korona je belgijska Pro liga! Upravni odbor tog takmičenja suprotno preporuci UEFA odlučio je da "odsvira" kraj za sezonu 2019/20 i da trenutni plasman na tabeli proglasi za konačan

To znači da je šampion Belgije za tekuću sezonu Klub Briž, da će u kvalifikacije za Ligu šampiona drugoplasirani Gent, a kada su u pitanju mesta u Ligi Evrope situacija još nije najjasnija, pošto radna grupa koju je je formirala Pro liga tek treba da oceni i proceni da li će biti moguće odigravanje finala kupa. 

Od toga će zavisiti ko će još u Evropu... 

Isto tako, radna grupa treba da reši pitanje formata takmičenja za iduću sezonu. Još nije doneta odluka, ali moglo bi da se dogodi da ove sezone niko ne ispadne. Sve u zavisnosti od toga da li će takmičenje u drugoj ligi biti privedeno kraju. Ali odgovor na to pitanje daće naredni dani. 

Podsetimo, evropska kuća fudbala juče je donela odluku da nacionalna takmičenja moraju da budu završena do 3. avgusta i dala "savet" da se bez preke potrebe trenutni plasmani ne uzimaju za konačne, ali Belgijanci očito nisu bili spremni da ispoštuju preporuku.

Sada ostaje da vidimo da li će iz UEFA na neki način sankcionisati zbog ovakve odluke...

KONAČNA TABELA PRO LIGE ZA SEZONU 2019/20: 

Najnovije vesti


×