{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
A Lige Evrope tri dana ranije
no_image.png
©Reuters

Haos u ovogodišnjem sportskom kalendaru usred pandemije neće se verovatno nikada potpuno rasčistiti, ali se može reći da ima svetlih primera organizacija koje rade sve ne bi li rešile novonastale i krajnje neočekivane probleme. Uefa je jedan od njih i željna je da sezonu privede kraju na sportski način. I u granicama mogućeg.

Gotovo svakodnenvo iz evropske kuće fudbala stižu razne informacije, te je jasno da se vredno radi ne bi li se takmičarska godina privela logičnom kraju. Simbolički kraj fudbalske sezone u Evropi je, naravno finale Lige šampiona. Ove godine ono je trebalo da se održi 30. maja u Istanbulu, ali je pandemija i to poremetila.

Do sada se samo okvirno raspravljalo o tome kada će se i da li će se u 2020. voditi bitka za “ušatog”, a sada stižu i prvi konkretni datumi. Kako piše britanski “Telegraf” trenutno je na agendi taj dan poslednja subota u avgustu.

Zapravo, ceo završetak takmičenja pod ingerencijom Uefa će biti održan u toku leta. Tako će preostala četiri meča osmine finala (Juventus – Lion, Man. Siti – Real M, Barselona – Napoli i Bajern - Čelsi) biti odigrana, naravno po ovom planu 28. i 29. jula. Avgust će dakle biti pun vrhunskog fudbala, jer će se četvrtfinala i polufinala tada igrati. I finale, naravno na Ataturku 29.

Samo tri dana ranije, ali nekoliko hiljada kilometara severnije, u Gdanjsku planirano je finale Lige Evrope, a novi datum je, umesto 27. maja, 26. avgust. Raspored prethodnih utakmica, a tu je odigrano samo šest mečeva osmine finala, nije još poznat.

UEFA je pritom naglasila da njoj ne predstavlja problem, kada su već ovakvi uslovi da se uporedo sa završnicom Lige šampiona i Lige Evrope igraju i nacionalni šampionati, ali bi klubovi to želeli da izbegnu. Kao što se zna, iz Niona traže da se svi državni šampionati završe, kako se zna i ume, ali ne za zelenim stolom.

Nova video-konferencija svih 55 glava fudbalskih saveza Evrope biće održava u utorak 21. aprila, a potom će dva dana kasnije o istim temama diskutovati samo članovi Izvršnog odbora Uefe. Te ćemo za nedelju dana znati nešto više.  

Najnovije vesti


×