{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
“To mi je poklonio 15 dana pre meča sa Kelnom”, poručuje Zvezdin zadnji vezni
Branko Jovičić: I dalje nosim Milojevu brojanicu

Ostatak ekipe je odavno završio trening, samo je na terenima sportskog centra Regnum Branko Jovičić bio u punom programu. Brojni klizeći startovi bili su jasan znak da se bliži dan povratka iskusnog zadnjeg veznog… Drugi put od kada nosi Zvezdin dres popularni Bakula se suočio sa teškom povredom. Letos se pričalo da bi mogao karijeru da nastavi u francuskom Nimu, ali je umesto toga osetio kako fudbalska sudbina može da bude okrutna…

Povredio je ligamente kolena u sudaru sa Helsinkijem. Međutim, ni tada, kao ni sada, nije očajavao. Spomenar uspomena mu je prilično bogat… Novi trener Dejan Stanković očekuje mnogo od njega, ali u razgovoru sa izveštačima srpskih medija u Beleku morao je da pomene bivšeg šefa. Zajedno je rastao sa Vladanom Milojevićem. Imali su posebnu vezu. Dobio je poklon koji i dalje nosi.
Milojević mi je pred utakmicu sa Kelnom poklonio brojanicu iz Hilandara... Poželeo mi je puno sreće, jer samo nakon 15 dana treniranja sa ekipom i povratka iz teške povrede nastupao u velikoj utakmici.  Rekao sam mu da znam da ću opet da se povredim, izašao bih na teren. Tada smo pobedili i posle 25 godina plasirali se u proleće u Evropi. Svima će nam ostati lepa uspomena. I dalje nosim tu brojanicu”, poručio je Branko Jovičić.

Teško mu je bilo da priča o teškom periodu koji je počeo od duela sa Helsinkijem.
Kad sam jutro nakon utakmice saznao rezultate ceo svet mi se srušio. Odmah su me zvali svi iz kluba i hvala im što su mi obezbedili fenomenalne uslove za operaciju i oporavak. U rekordnom periodu sam se vratio u trenažni proces. Posle te povrede sam obećao da ću se na teren vratiti što jači, što spremniji i samo sam se fokusirao na oporavak. Već sutra očekujem da zaigram u prijateljskom meču i odlično se osećam”.

Osim što je fizički bio povređen, igraču crveno-belih i psihički je teško palo to što prestaje sa fudbalom na početku puta ka Ligi šampiona. Ipak, tvrdi da bi opet pristao da se povredi ako to znači da bi klub ušao u elitno takmičenje.
Psihički je bilo dosta teško. Prva utakmica koju sam uživo pratio kad sam se vratio iz Rima sa operacije je Jang Bojs ovde. Ako je moralo tako da se desi, neka je. I sad bih pristao da se povredim, a da uđemo u Ligu šampiona. Žao mi je bilo što zbog oporavka nisam mogao da letim na gostujuće utakmice i osetim atmosferu protiv Bajerna ili Totenhema. Valjda će sad povrede da me zaobiđu, pa biće još velikih takmičenja”.

U međuvremenu je Crvena zvezda rešila da forsira klince koji imaju tržišnu vrednost, a na poziciji zadnjeg veznog klub ima Njegoša Petrovića. Osim toga, uprava je sve činila da nađe fizički dominantnog vezistu, pa je na pozajmicu dovela Sekua Sanoga. Na toj poziciji igra i Dušan Jovančić, tako da će popularni Bakula imati ozbiljnu konkurenciju.
Uprava radi na jačanju konkurencije, a zdrava konkurencija je bitna za sve nas, da bismo radili što jače na treninzima. Imamo dosta utakmica. Kad ide ritam sreda – subota potrebno je dosta igrača. To mi je samo podstrek da radim još jače, a Sanogu želim dobrodošlicu. Sjajan je momak i odlično se uklopio”.

Odlazak iz Zvezde trenutno mu nije ni na kraj pameti.
Bilo je letos na pripremama u Austriji priče o mom odlasku. Imala je Zvezda ponudu Nima. Međutim, uprava i stručni štab su odlučili da sam potreban ekipi. Bio sam tu za Zvezdu, ginuo sam i ginuću za nju. Samo mi je u glavi da još jači i spremniji izađem na teren”.

(FOTO: FK Crvena zvezda, Nikola Mitić)

Najnovije vesti


×