{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Branko Jelić: U Australiji očekujem uvođenje rigoroznijih mera

/ Izvor: mozzartsport.com
Iz Perta stiže podrška od nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde
Branko Jelić: U Australiji očekujem uvođenje rigoroznijih mera

Ljudski rod trenutno se nalazi na velikom ispitu zrelosti. Virus korona, koji je zahvatio sve kontinente, drastično je promenio način života ljudi. Uprkos novonastaloj situaciji i oformljenim karantinima, stiče se utisak da je život u potpunosti stao, kako u Srbiji, tako i u ostalim zemljama sveta. Zatvorene su granice, proglašena vanredna stanja, zabranjena veća okupljanja, stopirani svi sportski i kulturni događaji... Sve navedeno svelo je društveni život na minimum.

Informacije kako virus Korona danas (četvrtak) utiče na život u svetu ponovo smo potražili u Australiji.
“Trenutno, u žiži javnosti su veliki brodovi koji su usidreni pored Australije. Naime, još nekoliko velikih kruzera, na kojima ima obolelih od virusa korona, nalaze se pored obale. Postavlja se pitanje da li će Vlada dozvoliti da i oni pristanu na kopno, kaže za Mozzart Sport Branko Jelić.

Pre osam dana rekli ste nam da su i na “kraju sveta” uključeni alarmi. Da je doneta odluka da se sve fudbalske aktivnosti stopiraju do 14. aprila 2020. godine. Da su zaustavljeni treninzi, prijateljske utakmice, akademije za sve uzraste, AFL, košarka , tenis… U međuvremenu, odložene su utakmice “A “– lige.  Kakvi su novi detalji iz dalekog Perta?

“Evo jedan sin pohađa školu onlajn preko računara. Bio je plan da se izgura i ide na nastavu do 9. aprila, kada ovde počinje raspust. Međutim, skratili su sve do 3. narednog meseca. Drugo trmesečje školarci će raditi od kuća, možda pođu u školu tek u julu. Sve će se zatvoriti za oko dve sedmice, radiće jedino marketi, a kretanje će biti ograničeno, svedeno na minimum.  Samo da napomenem da je ovde, danas, bilo 37 stepeni Celzijusa pa ne znam da li visoka temperatura ubija virus korona”.

U Australiji se nastoji da se situacija drži pod kontrolom. Sve vreme se o pandemiji priča u medijima. Da li ima panike?
“Kod mene nema pa ću iskoristiti priliku da vas podržim, ohrabrim, zamolim da ostanete u svojim domovima, ali pribrani i odgovorni. Pre svega prema sebi, svojim najbližima, prijateljima, komšijama… Na taj način pomažete celoj zajednici, posebno medicinskim radnicima koji trpe najveći teret”, zaključio je Jelić.   

Podsećamo, Jelka je gradio karijeru na stadionu kraj Morave. Potom je sa puno uspeha igrao za Crvenu zvezdu, Vojvodinu, nemački Kotbus kad se proslavio širom Evrope sa dva pogotka koja je dao slavnom minhenskom Bajernu. U Kini je kao prvi strelac lige dobio zlatnu kopačku. Put ga je doveo do Australije gde je u Pert Gloriju okončao karijeru. U Pertu je radio kao trener, svih mlađih selekcija, sa napadačima seniorskog pogona, a nakon toga je otvorio fudbalsku akademiju.

PIŠE: Đurđe Mečanin
djurdje.mecanin@mozzartbet.com

Najnovije vesti


×