{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Danas su na programu dve utakmice plej-aut faze u Rumuniji
Botošani zaustavlja veliki beg Kalarašija

Nekoliko kola pred kraj prvenstva u zemlji naših suseda, tri tima još moraju da strepe oko toga da li će i naredne godine igrati u najjačem rangu takmičenja. Raspored na tabeli je takav da će jedan tim opstati, drugi će u doigravanje, a treći će se preseliti u drugu ligu. Zato će se u Rumuniji sigurno voditi velika bitka do samog kraja, a možda već večeras dobijemo odgovore na neka pitanja.

Kalaraši, Hermanštat i Voluntari su imena timova koji još uvek ne mogu mirno da spavaju. I dok poslednja dva mečeve ovog kola igraju tek sutra, Kalaraši će danas imati priliku da načini prvi potez. Ovaj tim je najugroženiji, pošto se trenutno nalazi na poziciji koja vodi u niži rang sa dva poena zaostatka za Voluntarijem, koji je "na sigurnom".

Pobedom na ovom susretu, Kalaraši bi isplivao tik iznad zone ispadanja i nadao bi se kiksu najvećih rivala u borbi za opstanak. Preko puta ih čeka ekipa Botošanija sa kojom su se prvi put sastali tek ove sezone. U prethodna tri odigrana meča, uspešniji je bio večerašnji domaćin koji je dva puta trijumfovao, naspram jedne pobede koju su sakupili večerašnji gosti.

Botošani je pristojno udaljen od opasne zone, ali još nisu i matematički obezbedili opstanak u prvom rangu takmičenja. Pobeda na ovom susretu bi verovatno rešila sve dileme i po ovom pitanju, pa je jasno da i ova ekipa ima motiv više da sve reši i već polako planira letnji odmor.

U boljoj formi pred ovaj meč je gostujuća ekipa koja na poslednje tri utakmice nije doživela poraz. Sa druge strane, Kalaraši je na prethodnom susretu pretrpeo pravi debakl, pošto je od Jašija izgubio rezultatom 4:0.

Upravo će Jaši igrati u drugom susretu dana, pošto će na gostujućem terenu pokušati da dođe do iznenađenja protiv Gaz Metan Medijaša. Domaćini su već obezbedili opstanak, pa neće imati imperativ pobede na ovoj utakmici.

Jaši će večeras sigurno ići na pobedu, kako bi mirno mogao da dočeka kraj prvenstva. Trenutno se nalazi šest bodova ispred Hermanštata, poslednjeg tima ispod crte. Moraće ovaj klub konstantno da se osvrće iza leđa, kako bi gledao pratioce, ali će se sigurno potruditi da igrama potvrdi da je kadar da i naredne godine igra među najboljima u Rumuniji.

Međusobni skor ove ekipe neće nam mnogo toga reći, pošto je na poslednjih pet utakmica Medijaš pobedio dva puta, isto toliko trijumfa je zabeležio i Jaši, dok je na preostalom meču viđen nerešen rezultat.

RUMUNIJA 1 – PLEJ-AUT, 10. KOLO

Utorak

17.15: (2,65) Kalaraši (2,85) Botošani (2,85)
20.00: (2,25) Gaz Metan Medijaš (3,10) CSMS Jaši (3,20)

Sreda

17.15: (2,60) Hermanštat (2,90) Dinamo Bukurešt (2,85)
20.00: (2,00) Voluntari (3,30) Konkordija Kjažna (3,60)

Napomena: Kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×