{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Borusija formira Belgiju u malom: Uspostavljen prvi kontakt sa Mertensom

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 2
Napadač Napolija odbio De Laurentisov predlog novog ugovora
Borusija formira Belgiju u malom: Uspostavljen prvi kontakt sa Mertensom

Zove ga Antonio Konte u Inter, s namerom da ga upari sa Romeluom Lukakuom ako Lautaro Martinez napusti klub, a imaju plan i čelnici Borusije iz Dortmunda da Drisa Mertensa učine srećnim i zato mu nude da igra sa kolegama iz reprezentacije Belgije, Torganom Azarom i Akselom Vicelom.

Naravno, neće biti dovoljna samo karta emocije i poznavanja dva igrača iz sastava Milionera. Moraće klub sa Vestfalena da se otvori ukoliko stvari želi Napolijevog napadača. Zasad je samo ostavrio početni kontakt, pokušava da ga ubedi da, ako bude menjao državu, dođe u Nemačku, ali će to zadovoljstvo Borusija morati da plati.

Jer, Dris Mertens na stadionu San Paolo zarađuje 4.000.000 evra. Gazda Aurelio de Laurentis ponudio mu je novi ugovor, na dve godine, pod istim uslovima, ali daleko većim bonusima. Nevolja je što se 32-godišnjem napadaču ne ostaje na jugu Italije, posebno posle haosa koji je rezultirao velikim bodovnim zaostatkom za Juventusom i smenom trenera Karla Ančelotija. Zato je odbio predlog za nastavak saradnje, a činjenica da će u junu biti slobodan stavlja ga u odličnu pregovaračku poziciju, već u januaru može da pregovara sa zainteresovanim klubovima, a u junu da ode bez obeštećenja.

Borusiji je svakako potreban napadač. Pako Alkaser je bio sjajan dok je bio na pozajmici, čim je njegov ugovor iz Barselone otkupljen pao je u formi, kasnije se povredio, na mesto špica prekomandovan je kapiten Marko Rojs, a povremeno u toj ulozi dejstvovao Mario Gece. Iznuđenja rešenja. Pravi špic, onaj koji daje golove, neophodan je timu Lusijana Favra.

(FOTO: Reuters )

×