{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
As Juventusa na stubu srama jer nije stao u zaštitu vređanom saigraču
no_image.png

Nateran je Leonardo Bonući u totalnu defanzivu. Posle neoprezne izjave nakon pobede u Kaljariju, kada nije stao totalno na stranu Mojzea Kena, svog saigrača kojeg su domaći navijači vređali na rasnoj osnovi, štoper Juventusa je okačen na stub srama.

Protiv njega su se javljali i fudbaleri, nekadašnji asovi, ali i neki veliki klubovi, poput Dortmunda. Sve je to nateralo Bonućija da objavi saopštenje i očekivano poruči da ga – nisu dobro razumeli.

As Juventusa je svoje reči objavio na instagramu i poručio:
Posle 24 časa želim da pojasnim svoja osećanja. Intervjuisan sam odmah posle utakmice i moje reči nisu dobro protmačene, verovatno zato što sam bio neoprezan u načinu kako sam izrazio misli. Sati i godine ne bi bile dovoljne da se priča na ovu temu. Iskreno osuđujem svaki oblik rasizma i diskriminacije. Uvrede nisu prihvatljive i to ne sme da bude pogrešno protumačeno“, poručio je Leonardo Bonući.

Mojze Ken je bio tokom celog meča vređan na rasnoj osnovi u Kaljariju, a kada je posle postignutog gola stao ispred tih navijača, oni su ga gađali.

Posle utakmice, Bonući je prokomentarisao da je krivica 50-50, koliko tifoza Kaljarija, toliko i samog Kena, što je zgrozilo sportsku javnost širom sveta.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×