{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Bomba na Maksimiru: Dinamo vraća Marka Pjacu

/ Izvor: mozzartsport.com, Sportske novosti
Komentari: 7
Jedina je dilema otkup ili pozajmica?
Bomba na Maksimiru: Dinamo vraća Marka Pjacu

Potencijalno senzacionalna vest dolazi nam jutros iz Zagreba. Kako prenose Sportske novosti, Dinamo ozbiljno radi na dovođenju Marka Pjace. Član vicešampionske generacije Hrvatske sa Mundijala u Rusiji i fudbaler Juventusa trenutno se vraća u akciju nakon druge pauze zbog povrede kolena koju je zaradio u poslednjih malo više od godinu dana.

U redovima Stare dame nije ni u drugom planu kod trenera Mauricija Sarija pa bi povratak u bivši klub u kojem se afirmisao definitivno mogao da bude okidač za povratak na stare staze. S druge strane, Dinamo ima problema sa krilima gde je trenutno u formi jedino Mislav Oršić, a najavljeni odlasci Danija Olma, a moguće i Bruna Petkovića, ostavili bi treneru Nenadu Bjelici poprilično oskudan kadar u ofanzivnom redu.

Italijani pišu da Marka Pjacu prate i tamošnji prvoligaši, Bolonja, Sampdorija i Đenova, koji bi ga eventualno doveli na pozajmicu tokom zime, a i Modri su u istim kombinacijama. Problem bi mogla da bude plata povremenog hrvatskog reprezentativca, a i ne zna se i da li bi Pjaca dolazio u Zagreb na pozajmicu ili bi to bila klasična prodaja.

Sada već 24-godišnji krilni napadač pre malo više od tri godine stigao je upravo iz Dinama u Torino za čak 23.000.000 evra, a trenutno je procenjen na 10.000.000.
"Moje mišljenje o mogućem povratku Marka Pjace u Dinamo je pozitivno. Naravno, treba videti da li je to moguće izvesti. Razmišljamo o pozajmici iz Juventusa, a tu priču vodi naš sportski direktor Zoran Mamić", rekao je za Sportske novosti trener Nenad Bjelica.

U svakom slučaju, Dinamo bi tokom zime mogao osetno pojačan da dočeka proleće bilo u Ligi šampiona ili Ligi Evrope. 

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×