{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Bolji deo Zvezdine odbrane protiv Ludogoreca - Srđan Babić

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 8
„Bitno je da polako ulazimo u ritam, nama je svaka pobeda važna, pa i ova na pripremama"
Bolji deo Zvezdine odbrane protiv Ludogoreca - Srđan Babić

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Beleka)

Zvezdina javnost već uveliko raspravlja o tome kako će se Vujadin Savić i Nemanja Milunović snaći u tandemu u toku prolećnog dela sezone, ali svi pomalo olako iz ozbiljne konkurencije izbacuju Srđana Babića.

Staloženi momak iz Banjaluke bio je jedan od najboljih pojedinaca u Zvezdinom timu iz meča sa Ludogorecom, samim tim i odbrane, pa ga je Vladan Milojević nagradio sa 90 minuta provedenih na terenu.

Babić je bio siguran na lopti, miran prilikom donošenja odluka, ali i standardno opasan pred protivničkim golom. Tokom prvih 45 minuta igre u tandemu sa Nemanjom Milunovićem činio je gotovo nerešivu enigmu za odbranu Ludogoreca, s obzirom da je svaki prekid izgledao kao polušansa za crveno-bele.
Bitno je da polako ulazimo u ritam, nama je svaka pobeda važna, pa i ova na pripremama, pogotovo što nam je Ludogorec stari dužnik od pre dve-tri godine, svi se sećamo šta je bilo. Drago nam je i zbog toga, ali je najvažnije da budemo spremni kada dođe prvenstvo“, rekao je Babić.

Crveno-beli su tokom praktično celog meča delovali mirno na lopti, nije bilo nekih ishitrenih poteza, a i igrači iz poslednje linije davali su ogroman doprinos takvoj situaciji na terenu. Sa druge strane, protivnik je bio pod konstantnim pritiskom i nije imao mnogo prostora da dođe do završnice pred gol Milana Borjana.
„Dobro smo ušli u utakmicu, malo su preuzeli inicijativu početkom drugog poluvremena, ali dobro bitno je da ulazimo u pravi ritam“.

Iako je zaslužio pohvale na kraju meča, Babić nije želeo da ističe sebe u prvi plan.
Ne znam, iskreno ne razmišljam o tome. Bitno je da ekipa igra dobro, kada je tako ja sam srećan, ne gledam sebe nikad“, skroman je bio Babić.

Ono što je najvažnije za Vladana Milojevića u ovom trenutku jeste da na štoperskim pozicijama ima tri ozbiljne opcije. Sa jedne strane, činjenica je da poslednjoj liniji tima, tačnije visokim štoperima, nedostaje malo brzine, ali je sa druge strane protivniku gotovo nemoguće da se odbrani kod prekida, kao ni da ozbiljno ugrozi Zvezdin gol na isti način.

Foto: FK Crvena zvezda

Najnovije vesti


×