{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Boljević: Ne verujem da će se Belgijanci predomisliti

/ Izvor: mozzartsport, pobjeda
Komentari: 3
Zvanična odluka o prekidu čeka 15. april
Boljević: Ne verujem da će se Belgijanci predomisliti

Preporuka UEFA da se sve lige privedu do kraja kada uslovi to dozvole, odbačena je u Belgiji. U toj zemlji prvak je, praktično, već proglašen.

Ali, ostalo je da se ta odluka formalizuje na sednici prvoligaških klubova, koja je zakazana za 15. aprila. Ostaje da se vidi da li će pretnja UEFA, da zemlje koje pre vremena prekinu prvenstvo neće imati predstavnika u evro kupovima naredne sezone, pokolebati Belgijance.

Fudbaler Standarda iz Liježa i crnogorski reprezentativac Aleksandar Boljević je ubeđen da se Belgijanci neće slomiti pod pretnjom.
Pratim situaciju non-stop, ali mislim da to neće ništa promeniti ovde. Belgija će 15. aprila zvanično proglasiti kraj, a nakon toga videćemo kakvi će biti planovi za sledeću sezonu”, rekao je Boljević za Pobjedu.

On ima razumevanja za odluku vodećih ljudi belgijskog fudbala.
Procenili su da u bliskoj budućnosti neće biti uslova da se nastavi liga. Zato su doneli ovakvu odluku. Ovde je veliki broj zaraženih, veliki je i broj preminulih, a brojke svakodnevno rastu. Teško je uopšte pričati o fudbalu. Zdravlje je najvažnije i sve se radi da se stane na put korona virusu”.

Prevremeni prekid sezone neće obradovati baš sve klubove. Klub Briž je ubedljivo prvi i ima smisla dodeliti mu titulu, ali ostali...
Plavo-crni bi verovatno bili prvaci sve i da se igra do kraja, ali to ne može niko sa sigurnošću da tvrdi. To je razlika koja se teoretski stiže, pogotovo što još nije krenuo plej-of u kojem ostaju najbolji domaći klubovi. Ipak, u pitanju je viša sila, nešto što je van našeg domašaja...Kada bi se igralo do kraja, moj klub bi imao šansu da se bori za direktan plasman u Ligu Evrope, što nam je cilj. Ovako, morali bismo da igramo kvalifikacije, a to znači raniji početak sezone. Ima još nekih koji smatraju da bi mogli da poprave plasman i nisu zadovoljni ovim predlogom. Ne mogu svi da budu zadovoljni u ovakvoj situaciji. Ali, ko smo mi da se bunimo ili sudimo o nečemu u fudbalu, a toliko je obolelih svuda u svetu, toliko je žrtava ove pošasti”, konstatuje Aleksandar Boljević.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×