{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Boaćiju rastu akcije, Asamoa Đan se “spasao“ reprezentacije u urnebesnom saopštenju: Šta to pričaš, mama?

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 8
Odluka selektora Kvesija Apije da mu skine traku oterala iskusnog napadača iz reprezentacije
Boaćiju rastu akcije, Asamoa Đan se “spasao“ reprezentacije u urnebesnom saopštenju: Šta to pričaš, mama?
Asamoa Đan

Crvena zvezda se verovatno nadala da će neki drugi igrači dobiti šansu kako bi Ričmond Boaći bio tu za uvodna kola evropskih kvalifikacija, ali sve su veće šanse da će 26-godišnji napadač ipak zaigrati na Afričkom kupu nacija. Legendarni golgeter njegove Gane Asamoa Đan odlučio je naime da se povuče iz reprezentacije pošto mu je selektor Kvesi Apija skinuo kapitensku traku.

Učinio je to u jednom od najčudnijih saopštenja koje smo videli, naslovljenim sa: “Odluka da se spasem igranja na Afričkom kupu nacija i penzionišem iz reprezentacije“.

Ni prva rečenica u saopštenju nije ništa bolja.
Majka mi je jednom prilikom rekla: ’Ne možeš da odluke koje nisi ti doneo shvatiš kao izdaju, zato što si morao da ih očekuješ’. I dalje ne razumem šta je htela da kaže“, počeo je Đan i bar nas u redakciji MOZZART Sporta naterao da od smeha padnemo na patos.

Međutim, situacija uopšte nije smešna. Posebno ne Đanu, koji se posle tri postignuta gola na poslednje dve utakmice u Kajzeriju nadao da će se u njegovoj zemlji zaboraviti svi skorašnji problemi sa povredama. Puste želje. Đanu je prekipelo.
Ne mogu da se pravim da sam srećan, radije ću sebe povrediti emotivno i psihološki... Nakon konsultacija sa porodicom i klubom, u vremenu kada mi je dok sam u timu selektor skinuo kapitensku traku, želim da se spasim igranja na Afričkom kupu nacija. Takođe želim da se penzionišem iz nacionalnog tima, da se ne pretvaramo da moje prisustvo neće dovesti do navodnog miniranje ekipe kakvo smo gledali dok sam ja bio kapiten“, sarkastičan je bio Đan na kraju saopštenja.

Za reprezentaciju Gane 33-godišnji fudbaler je odigrao 106 utakmica, 10 velikih turnira i postigao 51 gol. Ali sad je rekao dosta.

Ostali su dakle Džordan Aju sa lošom sezonom u Kristal Palasa, Nantov Madžid Voris i Džon Antvi, koji igra u Al Ahliju. Uz Boaćija naravno. Sve su veće šanse da on zaista zaigra na turniru u Egiptu.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×