{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Blam engleskih sudija: Medli i Kuti pali na FIFA fitnes testu

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 5
Imaće šansu za popravni
Blam engleskih sudija: Medli i Kuti pali na FIFA fitnes testu

Želiš da budeš sudija na međunarodnim utakmicama, da vodiš mečeve Lige Evrope, pa Lige šampiona, da zablistaš na Evropskom i Svetskom prvenstvu. I usred tih snova padneš na – fitnes testu!?

Neviđeni blam dogodio se nedavno dvojica arbitara iz engleske Premijer lige, Endiju Medliju i Dejvidu Kutiju, koji su bili u Majorki na FIFA seminaru gde su kandidati da dobiju licencu za međunarodne utakmice radili razne testove.

I tandem koji vodi mečeve Premijer lige, jedne od najjačih liga na svetu, pao je na fitnes testu! Kuti je na takozvanom „blip testu“, na kojem se rade promene pravca u punom sprintu, nekoliko puta opomenut da ne radi dobro, dok na kraju nije prekinut u vežbi i sklonjen sa terena. S druge strane, Medli nije uspeo da u predviđeno vreme završi testiranje i pao je.

Obojica će imati nove prilike da se bore za licencu za evropske kupove, ali ova vest o njihovom blamu u Majorki je odjeknula u engleskoj fudbalskoj javnosti.

Endi Medli je ove sezone sudio na osam mečeva u Premijer ligi i sedam u Čempionšipu, dok je Dejvid Kuti vodio 11 utakmica u Premijer ligi i šest u Čempionšipu.

Foto: Reuters

×