{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Bilbaova transfer bomba zahvaljujući čukundedi!

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 16
Klub iz Baskije želi argentinskog napadača
Bilbaova transfer bomba zahvaljujući čukundedi!

Atletik Bilbao je spremio transfer bombu za leto. Bombu, za svoje specifične uslove.

Baskijski klub želi da dovede argentinskog napadača Gonzala Iguaina iz Juventusa!

Argentincu ugovor sa Juventusom ističe na leto 2021. i izvesno je da mu Bjankoneri neće ponuditi produžetak saradnje. Štaviše, jedva su čekali i letos da ga sa se reše zbog visoke plate od 7.500.000 evra po sezoni neto koja je jedna od najvećih u klubu. Ipak je reč o trećem napadaču koji je više rezerva nego starter.

Naravno, Bilbaovi kriterijumi za dovođenje igrača su specifični. Klub sa San Mamesa je poznat po tradiciji da potpisuje samo samo Baske, igrače ponikle u klubu ili igrače baskijskog porekla. Iguain ima ispunjava jedan od tih uslova jer mu je čukundeda Bask.

Iguainov otac Horhe je pre 15 godina priznao da je Bilbao opcija zbog korena čukundede. Tada je drugi klub iz Baskije, Real Sosijedad tražio njegovog mlađeg sina Federika koji danas igra u američkoj MLS ligi.
„Otac mi je uvek pričao priče koja ga je učio njegov deda i objašnjavao mi da Baski nisu ni Španci, ni Francuzi već Baski“, rekao je tada Horhe Iguain.

Gonzalo Iguain ima argentinsko i francusko državljanstvo jer je rođen u francuskom Brestu gde je njegov otac Horhe igrao fudbal. U Španiji je šest i po godina igrao za Real Madrid pre nego što se preselio u Italiju gde je dostigao vrhunac karijere u Napoliju i Juventusu, a kratko vreme je proveo na pozajmicama u Milanu i Čelsiju.

Iako je u silaznoj putanji karijere, Iguain sa 32 godine može još da doprinese. Pogotovo limitiranom Bilbaovom timu koji ima mnogo problema sa golovima i realizacijom. Baskijski tim je ove sezone u Primeri postigao samo 25 golova na 26 utakmica i jedan je od najneefikasnijih timova u Primeri. Uglavnom se prethodnih sezona osalanjao na veterana Aduriza, ali je i on sa 39 godina na kraju karijere i ove sezone je dao samo jedan gol na 13 utakmica.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×