{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Biće ipak jakih transfera: Aleks Teljes na kapiji Parka prinčeva

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
PSŽ krenuo u akciju
no_image.png

Letos je aktuelan bio Atletiko, kasnije se čak pominjala i Barselona koja godinama već traži pravu konkurenciju za Đordija Albu, onda se umešao Čelsi, jer će ili Emerson ili Markos Alonso napustiti Stamford Bridž, ali čini se da je trku za Aleksa Teljesa dobio – Pari Sen Žermen! Brazilski Gaučaz, sajt iz Porto Alegrea koji samim tim posebno prati zbivanja u Gremiju, tvrdi da je levi bek Porta u poodmaklim pregovorima sa francuskim titanom i da je transfer na pragu.

Otkud vest da dođe baš iz Porto Alegrea? Prosto je, Teljes je u Evropu – isprva u Galatasaraj – stigao baš iz Gremija, koji se sada nada zaradi od oko 1.000.000 evra iz Fifinih sredstva solidarnosti. I ne samo tome, prema ranijim pisanjima portugalskih medija Porto bi zamenu za Teljesa mogao da potraži baš u Gremiju. Žuninjo Kapišaba je meta, a njegova vrednost je procenjena na oko 5.000.000 evra.

Što se tiče Pari Sen Žermena, on će na leto verovatno ostati bez Levina Kurzave, kome ističe ugovor. Najviše se on dovodi u vezu sa Arsenalom, mada ima u tim pričama i Intera, Juventusa, Milana, opet Barselone...

Kako bilo, PSŽ se sprema za ostanak na samo jednom dokazanom levom beku, Huanu Bernatu, pa mu traži konkurenciju. A Teljes je baš ozbiljna konkurencija: ove sezone je postigao deset i namestio još devet golova, istina većinu u Primeiri u kojoj Porto retko ima dostojnog rivala.

Kako bilo, Gaučaz piše da će PSŽ za 27-godišnjeg beka platiti između 20.000.000 i 25.000.000 evra što je više nego pristojna suma u vremenima kad se priča o velikom padu cena na fudbalskom tržištu.

Ostaje nam samo da sačekamo i vidimo da li će se transfer i realizovati.

(Foto: AFP)

Najnovije vesti


×