{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Ponedeljak donosi dve poslednje utakmice u francuskoj Ligi 2 pred reprezentativnu pauzu
Biće baš tvrdo u Francuskoj

Sezona u drugom rangu u Francuskoj je već poprilično odmakla, tako da polako, ali sigurno možemo da govorimo o tome koji će se timovi ove takmičarske godine boriti za plasman u Ligu 1, a ko će morati da se hvata za slamku spasa i traži opstanak.

Na prvom mestu pred odmor nalazi se Avr, koji će tu i ostati, jer ga ne može dostići nijedan od timova koji igraju danas. Prate ga Lorijan i Valensijan sa samo poenom manje, a sasvim dobri su Klermon i Nior sa 11 upisanih poena za sada. Deluje da će se ovih pet ekipa boriti za promociju u viši rang takmičenja.

Sa druge strane, četiri ekipe još uvek nemaju pobedu za sada (dve će pokušati da do njih dođu večeras). Pariz je zakucan za dno, odmah iznad je Šatoru bez ijednog gola na šest utakmica, a užasni krug zatvaraju Orlean i Grenobl.

Kao što smo pomenuli, dve ekipe će danas tražiti prve trijumfe u sezoni. Tako će prvi susret večerašnjeg programa biti odigran u Parizu gde će istoimeni tim dočekati Šambli.

Pomenuli smo da je Pariz poslednji na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom, ali nismo rekli da je njihov rival isto tako za sada neporažen. Ima dve pobede i tri remija, a novim trijumfom bi izbio na četvrto mesto na tabeli. Ipak, uzimajući u obzir statistiku, u blagoj prednosti je domaćin, koji je slavio na tri od četiri međusobna duela ova dva tima. Šambli za sada u glavnom gradu nije umeo do bodova.

Sumorno je i u Grenoblu, čiji se navijači takođe još uvek nisu radovali prvoj pobedi. Doduše, ne mogu da budu apsolutno nezadovoljni, jer se ne nalaze u opasnoj zoni. A večeras bi sasvim realno mogli da dođu do te prve pobede, pošto im gostuje isto tako loši Lans, koji je vezao dva neuspeha.

No, statistika nije prijatelj Grenobla, jer kaže da je Lans oba puta slavio na stadionu na kojem će večeras biti odigran meč. Ono što je zajedničko za svaki njihov meč za sada jeste da je viđen veoma tvrd fudbal. Isto treba očekivati i večeras.

FRANCUSKA 2 - 6. KOLO

Petak
Valensijan - Klermon 1:0 (0:0)
/Ševalije 70/

Orlean - Nior 0:1 (0:0)
/Kemen 61/

Nansi - Rodez 1:1 (0:1)
/Čugrani 90+2 ag, Bone 45+2/

Le Man - Sošo 2:0 (1:0)
/Bo-Kane 20, Maziz 87/

Šatoru - Troa 0:1 (0:1)
/Torzgar 7/

Kaen - Avr 0:3 (0:1)
/Dina 29, Tijare 58, Kadevere 90+3/

Okser - Ažaksjo 3:1 (0:0)
/Dugemon 58p, Sakhi 60, Sorgić 68 - Kutader 90/

Subota
Lorijan - Gengan 0:1 (0:0)
/Laport 89 ag/

Ponedeljak
19.00: (2,50) Pariz (2,70) Šambli (3,20)
20.45: (3,20) Grenobl (3,00) Lans (2,30)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock

×