{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Crno-beli nisu ispunili drugi uslov iz dogovora sa Torinom
Bešiktaš imao opciju da mora da kupi Ljajića, ali je izbegao

Dogovor koji su Torino i Bešiktaš napravili pre godinu dana oko Adema Ljajića bio je toliko zamršen, da su konstantno isplivavale kontradiktorne informacije. Sada je izašla nova, po kojoj su turski crno-beli izbegli obavezu da moraju da kupe srpskog fudbalera. Sada je sve na njihovoj slobodnoj volji.

Naime, Torino i Bešiktaš su imali dogovor po kojem su crno-beli obavezni da za 7.500.000 evra kupe Ljajića u junu, ako se ispune dva uslova: da Adem odigra najmanje 17 utakmica, što je on učinio i da istanbulski sastav bude najmanje drugi na kraju sezone, što se nije desilo.

Bešiktaš sezonu završava kao trećeplasirani u Turskoj i samim tim nema obavezu da mora da kupi Ljajića. A, samim tim ni Torino nema obavezu da mora da proda Adema za istu sumu, već može da traži i više, s obzirom na odlične njegove igre tokom sezone.

Ipak, sve naginje ka tome da će dogovora biti. Bešiktaš želi da otkupi Ljajića, a Adem želi da ostane u Istanbulu, ne bi da se vrati u Italiju. Svesni su toga i čelnici Torina, pa se očekuje da brzo dođe do sporazuma tri strane.

Foto: Reuters

×