{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Berluskoni donirao 10.000.000 evra za jedinice intenzivne nege u Lombardiji

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 5
Velika donacija nekadašnjeg predsednika Milana
Berluskoni donirao 10.000.000 evra za jedinice intenzivne nege u Lombardiji

Epidemija virusa korona u Italiji, nažalost, još uvek ne jenjava. Zemlja je gotovo potpuno stala u nastojanju da se konačno izbori sa pošasti koju je doneo ovaj virus, ali kapaciteti u bolnicama polako postaju nedovoljni za sve kojima je pomoć u ovom momentu neophodna.

Nekadašnji predsednik Milana i bivši premijer Italije, Silvio Berluskoni odlučio je da donira čak 10.000.000 evra kako bi pomogao najteže pogođenom regionu Lombardije da se izbori sa problemima koje je virus prouzrokovao. Od ovog novca biće napravljeno dodatnih 400 jedinica intenzivne nege, koje će pomoći da se zbrinu pacijenti koji boluju od virusa korona.

Trenutno se 1.851 osoba nalazi na intenzivnoj nezi u Italiji usled komplikacija izazvanih virusom COVID-19, a čak 2.158 ljudi je preminulo. Najveći broj (1.420 osoba) preminuo je upravo u regionu Lombardije.

20.00: MIRIŠE NA IKS U ARGENTINSKOJ PETOJ LIGI - (2,85) KLAJPOL (2,55) DEPORTIVO PARAGVAJO (2,95)

Kako ističu tamošnji organi, nije bilo dovoljno kreveta da se smeste svi bolesnici, tako da će donacija Silvija Berluskonija mnogo pomoći da se svima pruži adekvatna nega. Oni će biti napravljeni na oblasti po nazivu "Fijera di Milano".

Podsetimo, sav sport u Italiji je potpuno stao i veliko je pitanje kada će se fudbalska, košarkaška, odbojkaška sezona nastaviti i na koji će način to biti učinjeno. Zasad, svima je u mislima samo kako se izboriti sa virusom korona uz poruku da svi treba da ostanu u svojim domovima, kako se zaraza ne bi dalje širila i kako bi se što pre sve vratilo u pređašnje stanje.

Pored Silvija Berluskonija, mnogi italijanski giganti poput Bulgarija, Dolče i Gabane, Marka Bizarija, Gučija i Đorđa Armanija takođe su donirali velika novčana sredstva kako bi se opremile medicinske ustanove.

Foto: Action Images

Najnovije vesti


×