{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Bepe Marota majstor trgovine: Inter za otpisanog igrača dobija 98.000.000 evra

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 27
Ako ga PSŽ bude prodavao
no_image.png

Osam godina šefovao je Đuzepe Bepe Marota sportskim sektorom Juventusa, specijalizovao se za jeftine kupovine ili angažmane igrača bez obeštećenja, učestvovao u uspostavljanju dominacije Stare dame italijanskim fudbalom, da bi se pre dve godine preselio u Inter i na dobrom je putu da pokaže kako ume i sa finansijama. Sportski direktor Nerazura će dobrim poslovnim potezom samo od jednog igrača – i to na onog kog Antonio Konte i čelnici nisu želeli – zaraditi bezmalo 100.000.000 evra.

Preciznije, 98.000.000 evra, pošto bi baš toliko trebalo da se slije u kasu milanskog giganta pod uslovom da Pari Sen Žermen aktivira opciju kupovine u predstojećem prelaznom roku.

Naime, prošlog leta kad je posle razmirica sa svima u Interu Mauro Ikardi sigurnu kuću pronašao u Parizu, Marota se dosetio da u ugovor sa prvakom Francuske ubaci posebnu klauzulu. Ona kaže da će Inter biti bogatiji za dodatnih 15.000.000 evra ukoliko Sveci reše da ga kupe, a zatim preprodaju bilo kom italijanskom klubu. Osim Intera, razume se.

PSŽ je već platio 13.000.000 evra za jednogodišnji zajam, mogućnost otkupa će ga koštatati još 70.000.000 evra, a ako posle toga bude želeo da trguje sa Juventusom – koji figurira kao prvi favorit za potpis Argentinca i čemu se nada njegova supruga i agent Vanda Nara – biće u obavezi da Inter obešteti sa još 15.000.000 evra. Dakle, ukupno 98.000.000 evra za precrtanog igrača!

Kakve će transakcije vršiti Juventus i PSŽ, koliko bi se tu novca obrnulo, da li bi Francuzi bili na gubitku, to Inter ne zanima. Interesuje ga samo da izvuče što više novca, pa iako se u vreme globalne krize, kad svi smanjuju troškove zbog posledica pandemije, čini nemogućim ovakvo poslovanje, najave Vanda Nare da će njen dragi od naredne sezone igrati za Juventus sugerišu baš na ovaj scenario.

Isto će važiti i za slučaj da, ako ga PSŽ bude prodavao, Maurito potšpiše za Milan ili Napoli, koji se u se pominjali kao potencijalna rešenje. Pomenutih 15.000.000 evra svakako neće izmaći Interu.

(FOTO: AFP)

Najnovije vesti


×