{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Batšuaji odbio Vest Hem i čeka samo Everton, Čelsi traži 40.000.000 evra! Pozajmica ne dolazi u obzir zbog Zume

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Klub sa Gudisona deluje kao dobra ovca za šišanje, jer izgleda da želi da plati taj novac
no_image.png

Jula 2014. Romelu Lukaku, januara 2019. Miši Batšuaji?

Četiri i po godine pošto je platio 35.500.000 evra Čelsiju za jednog belgijskog golgetera, Everton je izgleda spreman da se ponovo ozbiljno otvori za potpis korpulentnog napadača koga su, baš kao svojevremeno Lukakua, poredili sa legendom Stamford Bridža Didijeom Drogbom.

Ugledni britanski list Standard javlja da je Batšuaji na novoj prekretnici karijere i da danas čeka samo Everton! Kako se navodi, Batšuaji je odbio poziv Vest Hema da dođe na pozajmicu i tako odmeni povređenog Marka Arnautovića, jer isključivo želi da se preseli na Gudison Park.

Ideja je takva da Čelsi hoće da proda Belgijanca, a i on želi da se konačno ratosilja obaveza prema klubu iz Londona i proba da oživi karijeru koja je zapala u ćorsokak. Čelsi je za Batšuajija postavio možda i nerealnu cenu od 40.000.000 evra, što je čak i za milion više od onoga što je platio Marselju pre dve i po godine. Ono što je najzanimljivije jeste da je Everton navodno čak i spreman da se isprsi za tu sumu novca, što deluje pomalo šokantno gledajući da Batšuaji već šest meseci ne igra gotovo nikakav fudbal i da mu je karijera u ozbiljnom padu. Najbitniji detalj vezuje se za činjenicu da Everton ne može da pozajmi Batšuajija od Čelsija pošto je u poslu istog modela na Gudisonu već Kurt Zuma. Pravilnik Premijer lige kaže da klub ne može da dovede na pozajmicu više od jednog igrača iz istog takmičenja. Dakle, transfer je jedina mogućnost.

Batšuaji je od letos bio u Valensiji, gde je na dvadeset i tri utakmice postigao samo tri gola u svim takmičenjima. Po otvaranju transfer pijace napustio je Mestalju i otišao u Brisel, gde je čekao konačni rasplet. U međuvremenu se vratio u Valensiju gde trenira individualno i nada se da bi nešto moglo da se dogodi u satima poslednjeg dana zimskog prelaznog roka.

Podsetimo, njegov transfer u Monako propao je zbog toga što se čelnici dva kluba nisu našli oko formule cele operacije. Kneževi su hteli samo pozajmicu, a Čelsi da proda Batšuajija. Monako se ubrzo povukao iz cele priče.

Zanimljivo, Belgijanac se i dalje vodi kao fudbaler Valensije, a Slepi miševi su u obavezi da u toku dana raskinu saradnju o pozajmici kako bi Čelsi mogao da završi njegov izlazni transfer.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×