{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Baš zvuči poznato: Na papiru smo jaki, ali momci ne shvataju reprezentaciju ozbiljno

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Legendarni škotski napadač Kevin Galaher prozvao mlade zemljake
Baš zvuči poznato: Na papiru smo jaki, ali momci ne shvataju reprezentaciju ozbiljno

Sve je u redu kada se pogleda sastav na papiru. Ima tu respektabilnih igrača, taj tim zasigurno bi morao da bude kandidat da se plasira na Evropsko prvenstvo. A, nije. Ni ove godine. Zvuči poznato?

Ne, ne pričamo o reprezentaciji Srbije, već na taj način o selekciji Škotske govori Kevin Galaher, legendarni napadač, jedan od onih 23 igrača koji su poslednji put nosili dres Tartan armije na velikom takmičenju.

A, taj poslednji put je bio u Francuskoj 1998, na Svetskom prvenstvu. Naredne godine biće 22 leta otkako su Škoti igrali na velikom fudbalskom takmičenju! Ko bi rekao... Ni kroz ove kvalifikacije neće videti Evropsko prvenstvo. Poslednja nada im je baraž Lige nacija, u kojem bi, u teoriji, mogli da se u finalu sudare sa Srbijom.

Šta je problem škotske reprezentacije? Kevin Galaher tvrdi da je – nedovoljna posvećenost. Manjak ambicije. Zadovoljština nekim drugim stvarima.
Na papiru, imamo dobre igrače. One koji nastupaju u Ligi šampiona, u Premijer ligi. Ali, iz nekog razloga oni ne igraju dobro kada obuku dres Škotske. Mislim da je razlog taj što svoju reprezentaciju ne shvataju dovoljno ozbiljno. Iako bi trebalo da je nastupanje za svoju zemlju iznad Lige šampiona“, poručuje Galaher.

Problem je delom i do klubova.
Rečeno mi je da klubovi ne žele da im se igrači povređuju kada nastupaju za reprezentaciju. Možda zbog toga neki fudbaleri gledaju da se malo manje trude, da ne daju 100 odsto, a da se više čuvaju. I ja kada sam igrao, nekoliko puta sam dobijao povrede noseći dres Škotske i nisu u klubu bili srećni zbog toga, ali to me nikada nije sprečilo da nastavim tako da igram za svoj državni tim“.

I pored svega toga, Kevinovo srce bije od želje da vidi Škotsku na Evropskom prvenstvu.
Bio sam na Svetskom i Evropskom prvenstvu kao igrač, radio sa na oba velika takmičenja i sad mi je želja da odem na njih kao navijač Škotske“, objasnio je Kevin Galaher.

Foto: Reuters

 

Najnovije vesti


×