{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Barsin minus najmanje 50.000.000, Kutinjo sve bliži povratku

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
Kike Setjen će dati novu šansu Brazilcu
Barsin minus najmanje 50.000.000, Kutinjo sve bliži povratku
(©AFP)

Potpuna konfuzija u fudbalskom svetu zbog pandemije korona virusa. Izvesno je da je velika šteta već načinjena. Međutim, ima i ponekog pojedinačnog slučaja koji kaže da bi cela ova kriza nekima od igrača mogla da bude povratna karta za veliku scenu, ako uspeju da ugrabe šansu. Dok Italijani javljaju da će Inter primiti nazad Rađu Najngolana i Ivana Perišića, katalonski Sport ističe da su sve manje šanse da Barselona negde udomi Filipea Kutinja.

Brazilac je, to već svi znate, ovu i poslednju sezonu proveo na pozajmici u Bajernu, ali kako je u tom ugovoru i klauzula da Bavarci mogu da ga otkupe za 120.000.000 evra Nemci su se već povukli. Blaugrana i dalje pokušava da ga negde proda i time obezbedio novac da sanira minus u kasi zbog korona virusa, ali sve su manje šanse da će izvući onoliko koliko želi.

A Sport navodi da trenutno na stadionu Kamp Nou žele 90.000.000 evra što je suma koju ovog leta teško da će dobiti. Međutim, u Barsi moraju da razmišljaju i o stanju na računu, a treba imati na umu da je trošak za Kutinjovo dovođenje trenutno na 145.000.000 evra. Mogao bi da naraste i na 160.000.000, ali se čini da ove poslednje bonuse –100 nastupa za Barselonu i pehar Lige šampiona – neće tako lako aktivirati.

Bajern je već platio 8.500.000 evra za Brazilca i taman i da Barselona izvuče tih 90.000.000 minus na Kutinju biće 47.000.000. A kao što rekosmo, sasvim je jasno da neće toliko izvući. Gurali su Brazilca u Čelsi, ali je prema poslednjim informacijama Frenk Lampard procenio da je za toliki novac ipak bolje krenuti po Kaija Haverca iz Bajera iz Leverkuzena. Jirgen Klop neće Kutinja nazad u Liverpulu, pominjao se i Everton, navodno sam igrač neće na Gudison, a tamo sigurno Barsa neće dobiti pomenutih 90.000.000.

Stoga Barsa želi da Kutinju pruži još jednu šansu, Kike Setjen je tip trenera koji voli takve igrače, kako bi pokušala da mu podigne cenu za neka srećnija vremena, odnosno za jun 2021. Nova pozajmicama pre bi imala samo negativan efekat na Kutinjovu vrednost.

Uostalom, ima Barselona i druge igrače za prodaju na lageru, pisali smo vam već o Rafinji, Žan-Kleru Todibou, čak i Arturu. Nekako će preživeti Katalonci, izgleda sa Kutinjom u timu.

(Foto: ©AFP)

Najnovije vesti


×