{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Barsi propao još jedan transfer: Napadač poleteo avionom, prešao pola sveta i rečeno mu da se vrati…

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 20
Katalonci ovoga puta sami odustali
Barsi propao još jedan transfer: Napadač poleteo avionom, prešao pola sveta i rečeno mu da se vrati…

Dan pre zatvaranja zimske fudbalske pijace, Barseloni je propao još jedan pokušaj da dovede napadača kao prelazno rešenje koje će zameniti povređenog Luisa Suareza. Tačnije, odustala je od njega… Ali na vrlo ružan način.

Posle neuspelih pokušaja da dovede Rodriga iz Valensije i Dušana Tadića iz Barselone, Barsa je htela da angažuje Sedrika Bakambua iz kineskog Peking Guama.

Napadač reprezentacije DR Kongo je čak poleteo avionom verujući da je transfer dogovoren. Danas je doputovao iz Dubaija (gde se njegov tim pripremao) u Seul gde njegov Peking očekuje meč Lige šampiona Azije. Dobio je poziv Barsinog direktora Erika Abidala da pređe u redove katalonskog velikana na pozajmicu i prihvatio je. Dobio je dozvolu svog kluba da ode na pozajmicu jer je čelnicima Pekinga rekao da mu je ovo jednistvena prilika u karijeri da zaigra za Barselonu. Bio je spreman i na smanjenje velike plate iz Pekinga. Dao je agentima zeleno svetlo da završe transfer i dobio direktivu da nađe najbržu avionsku konekciju za Evropu.

Odmah je iz Seula odleteo u Hongkong. A kada je stigao tamo, sačekalo ga je neprijatno iznenađenje. Erik Abidal ga je obavestio da Barselona odustaje od njegovog dovođenja. I sam Bakambu se posle toga šalio na svoj račun pa je na Tviteru zamolio specijalizovani sajt Transfermarkt da u njegovoj igračkoj biografiji dodaju i status “skoro igrač Barselone”. A prijatelju Antoanu Grizmanu je poručio da će se videti u nekoj drugoj pirči…

Afrikanac je promenio karte, vraća se za Seul, a ostaje gorična što se Barselona grubo poigrala sa njim. Ipak, očigledno je da Barsa nema problema samo na terenu već i u kancelarijama jer se po svemu viđenom ove zime očigledno ne zna baš kakva je transfer strategija kluba.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×