{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Katalonci traže konkurenciju Đordiju Albi
Barselona nije zaboravila Gereira

Pregovarali su Rafael Gereiro i Barselona i 2016. godine, ali do dogovora nije došlo. Tadašnji fudbaler Lorijena bio je spreman za iskorak u karijeri, a Dortmund je uvek bio pravi izbor za fudbalera koji je u fazi razvoja.

Uostalom, Milioneri su Gereiru mogli da ponude mnogo značajniju rolu od Barselone, jer je Đordi Alba imao zacementirano mesto u startnoj postavi. Četiri godine kasnije, Kataloncima je ponovo potreban bek, a Gereiro se još jednom nameće kao rešenje. Žunior Firpo, koji je letos došao iz Betisa nije ispunio očekivanja, te na stadionu “Kamp Nou“ traže konkurenciju 31-godišnjem Albi.

Gereiro u Dortmundu igra četvrtu sezonu, cena mu raste iz godine u godinu, a posebno se uvećala ove sezone u kojoj već ima pet golova i pet asistencija u svim takmičenjima. Nemci su ga platili 12.000.000 evra, a Barsa je spremna da za njegove usluge izdvoji oko 25.000.000, prema navodima španskog Sporta. Ako uzmemo u obzir uticaj koji će koronavirus imati na transfer tržište, možda čak i manje.

Iako zauzima mesto u defanzivnoj liniji, Gereiro znatno više doprinosi u ofanzivi i učestvovanjem u kreiranju igre. Krase ga odlična tehnika i preciznost, specijalista je za prekide, a vrlo dobro se snalazi i u veznom redu, te je zbog polivalentnosti idealan igrač za Barselonu. Mana mu je što zbog čestog jurišanja napred povremeno zanemari odbranu.

U ovim trenucima planovi svih klubova za leto padaju u vodu. Situacija sa Barselonom nije drugačija, ali je obaveza uprave da spremi spisak kandidata za naredni prelazni rok. Ukoliko nakon dovođenja napadača – ističu se imena Nejmara i Lautara Martineza – posle ove krize ostane novce u kasi katalonskog kluba, sa “Nou Kampa“ će rešiti pitanje levog boka, a tamo se Gereiro visoko kotira u tefterima čelnika Barse.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×