{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Barselona iskeširala 31.000.000 za novog Kristijana Ronalda

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 15
Fransisko Trinkao stiže iz Brage
Barselona iskeširala 31.000.000 za novog Kristijana Ronalda
Fransisko Trinkao

Usud je to svih nacija koje imaju svoje “vanzemaljce“. Argentina je tako decenijama tražila naslednika Dijega Armanda Maradone, pa sada Lionela Mesija. I nikada ih nije dobila. Portugalci pak čekaju “novog Kristijana Ronalda“ i nadaju se da su ga pronašli u Fransisku Trinkau, 20-godišnjem desnom krilu Brage. I da, naravno da su Portugalci već više puta omanuli sa tom procenom o Ronaldovom nasledniku, ali sda u Trinkau ima nečega dokazuje i to što ga je po svemu sudeći upravo kupila Barselona i to za obeštećenje od 31.000.000 evra!

Vest nije zvanično potvrđena, ali su svi portugalski mediji saglasni u tvrdnji: gotovo je! Prvi čovek Brage Antonio Salvador i superagent Žorž Mendeš još pre tri dana su utanačili, a Barselona je pristala da plati i dodatnih 1.000.000 evra kako se Braga ne bi trošila “sredstva solidarnosti“, odnosno porciju finansijskog kolača koju će razdeliti ostali klubovi zaslužni za stasavanje mladog asa.

Sam Trinkao je tako postao najskuplji fudbaler u istoriji Brage, pošto je rekorder do sada bio Pedro Neto koga je Lacio svojevremeno platio 17.500.000 evra.

Pokušali su Bragi i sada mnogi da uzmu biser za manje pare, ali ovog puta se Salvador – još od 2003. je on na čelu kluba sa stadiona Munisipal – nije dao. Dva puta je odbio Juventus, odbio je zatim i Atalantinih 12.000.000 evra, Benfika je nudila 20.000.000, ali je Salvador insistirao na otkupnoj klauzuli i na kraju je svoje dobio.

I ne samo to, Trinkao će ostati na pozajmici na Munisipalu, a pride će Braga do kraja sezone moći da računa i na Abela Ruiza, napadača B tima Barse. Zadržaće Portugalci i pravo da ga otkupe za šest meseci, za obeštećenje od 8.000.000 evra i to na pet godišnjih rata.

Trinkao će sa Barselonom potpisati ugovor na pet godina i imati sasvim dovoljno vremena da nije slučajno bio najbolji strelac U19 Evropskog prvenstva iz 2018. kada je Portugalija osvojila titulu prvaka Starog kontinenta.

Valja obratiti pažnju na ovog momka. Pa nek i ne bude baš Ronaldo...

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×