{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Barsa traži 50.000.000 za veterane i nudi Vidala i Rakitića da spusti Lautarovu cenu

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 8
Antonio Konte čupa kosu
Barsa traži 50.000.000 za veterane i nudi Vidala i Rakitića da spusti Lautarovu cenu

Naivni bi mogli da kažu: slučajan susret. Ali svima je jasni – ništa tu nije slučajno. Sportski direktor Barselone Erik Abidal i tehnički direktor Ramon Planes stižu zbog Barselonine utakmice sa Interom, ali iskoristiće i to što su u Milanu trenutno i menadžeri Lautara Martineza, Beto Jake i Rolando Zarate. Oni su tu još od petka, čekaju i pripremaju se. Jer svi znaju da će Blaugrana pokušati da Nerazure ubedi da im prodaju argentinskog asa.

Neće to biti nimalo lako. Inter je Lautara leta 2018. doveo za 25.000.000 evra, sad ima otkupnu klauzulu od 111.000.000 i neće Italijani pristati na ništa manje od toga, posebno zato što Martinez konačno igra dobro, dok bi Antonio Konte verovatno izvršio harakiri kad bi mu uprava dodatno oslabila ionako tanak tim, kad je kvantitet u pitanju.

Moraće zato Barsa da bude dovitljiva, pošto Luis Suarez već u januaru puni 33 godine i sve je manje vremena da mu na stadionu Kamp Nou pronađu alternativu.

Ali, 111.000.000 evra neće dati, pa je plan da se u jednačinu ubaci i jedan od dvojice veterana koji su višak kod Ernestea Valverdea. A obojica su dobrodošli u Inter, jer Konte želi da ojača vezni red kome trenutno nedostaje i povređeni Nikolo Barela.

Opcija broj jedan je Ivan Rakitić, koga je Inter želeo još letos, ali je Hrvat bio preskup. Barsa koristi svoju veličinu i drži cenu: iako će Rakitiću u martu biti 32 pune godine Blaugrana za njega traži 30.000.000 evra. To je suma o kojoj bi Inter mogao da raspravlja tek na leto, a Barsi se sada žuri da ubaci neki dinar u klupsku kasu.

Druga opcija je Arturo Vidal. Konte ga dobro poznaje iz vremena kad su sarađivali u Juventusu i rado bi ga ponovo video u timu. Jeftiniji je od Rakitića, procenjuje se da bi Barselona tražila 20.000.000 evra, a najradije bi ga iskoristila da spusti Lautarovu cenu. S tim da Bepe Marota nije naivan tip, a njegov i cilj svih ljudi u Interu jeste da sa Lautarom potpišu novi ugovor i tako oteraju udvarače.

Barsina ideja je inače da pusti samo jednog od pomenute dvojice, a ne obojicu. Mada, ako bi Inter i tražio obojicu za Lautara verovatno bi Katalonci bili spemni da pregovaraju. S tim da je Interova osnovna ideja: zadržati Lautara.

Podsetimo, i Vidalu i Rakitiću ugovori ističu na leto 2021. godine.

Lokalni mediji inače navode i da će Abidal i Planes kroz razgovor provući i ime Stefana Sensija, čisto da vide kakva je situacija sa omalenim vezistom, koji im se jako dopada. Za sada ipak ništa više od toga.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×