{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Barsa odustaje od prva preče kupovine, Saul postaje malo dostupniji...

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
Ali njegov transfer i dalje daleko, daleko od realnosti...
no_image.png

Nije novost interesovanje oba Mančestera za Saula Njigeza... Pre nekoliko dana preneli smo informaciju kako ni Đavoli ni Građani, uprkos velikoj želji Pepa Gvardiole i Ole Gunara Solskjera, neće moći da uđu u trku za sjajnog vezistu. Razume se, problem je kriza izazvana koronavirusom, odnosno čvrst stav Atletiko Madrida da ne popusti ni za pedalj u odnosu na izlaznu klauzulu koja je postavljena 2017. na 150.000.000 evra. 

Te godine Saul je potpisao devetogodišnji ugovor sa Madriđanima, što će reći da ima još punih šest godina obaveze prema njima. I nikad do sada nije pokazivao naročito želju da ode. Doduše, niko i nije bio ozbiljno zagrizao. Možda i zbog komplikovane situacije oko Saulovog ugovora, u kome stoji da Barselona može da izjednači svaku ponudu i odvede Saula ispred nosa klubu koji je prethodno ispregovarao cenu.

Radi se o pravu preče kupovine, naravno...

E sad, Mundo deportivo oglasio se danas jednim tekstom u kome tvrdi da će Barselona odustati od ove opcije ukoliko neki od klubova uspe da se dogovori sa Atletikom oko transfera Saula Njigeza. Nije teško pretpostaviti da je razlog za ovakvu odluku finansijska kriza koja drma slavni klub...

U svakom slučaju, ovo bi mogao da bude signal za zainteresovane, da još jednom porazmisle. Jedna prepreka manje nije mala stvar. Pogotovo ako se ta prepreka zove Barselona. 

Podsetimo, Barsa je pre nekoliko godina otkupila pravo preče kupovine na petoricu igrača Atletika. Taj paket bio je vredan 15.000.000 i uključivao je još četvoricu mlađih igrača. Isplatio se samo zbog Saula ako ni zbog čega drugog...

Najnovije vesti


×