{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Debitovao proteklog vikenda protiv Sosijedada...
Barsa dovodi štopera sa 44 minuta u La ligi

Barselona bi u narednim danima trebalo da dobije pojačanje na mestu štopera! Najuticajniji katalonski listovi Mundo deportivo i Sport objavili su da skauti Barse već dugo prate Uga Giljamona, 20-godišnjeg defanzivca Valensije, koji je u subotu debitovao za prvi tim u meču protiv Real Sosijedada. Mada je u elitnom rangu španskog fudbala ovaj momak zabeležio samo ta 44 minuta, to za ljude sa Nou Kampa očito nije problem. Procenjeno je da bi se Giljamon zbog svoje inteligencije, brzine i sasvim solidnih tehničkih sposobnosti, lako uklopio u stil igre koji Katalonci forsiraju.

Ovaj momak ima dosta čudnu priču samim tim što je tek u 20. godini zaigrao u La ligi. Za današnje uslove - dosta kasno. On je rodom iz mesta kraj San Sebastijana, pre dve godine sa porodicom preselio se u Valensiju i počeo da igra za mlađe kategorije tog kluba. Na Mestalji su odlučili da mu ponude samo dvogodišnji ugovor i sada se verovatno kaju. Iz datog se može zaključiti da Barselona Giljamona može da dobije bez obeštećenja. Njemu za manje od šest meseci ističe ugovor sa Slepim miševima, tako da već sada može da pregovara sa drugim klubovima.

Ugo Giljamon možda nije poznat široj fudbalskoj javnosti, međutim sa mlađim kategorijama španske reprezentacije imao je puno uspeha proteklih godina. Bio je šampion Evrope sa selekcijom do 19 godina i drugoplasirani sa kadetskom. Najbolje se snalazi kao centralni bek, ali po potrebi može da "zakrpi" i po bokovima.

Katalonci pišu da će Gilijamon, ukoliko se dogovori sa Barselonom, morati da prođe period prilagođavanja u Barseloni B, ali da bi brzo trebalo da bude prekomandovan u prvi tim. Superdeporte je preneo pisanje Munda i Sporta. Zasad ipak nema odgovora iz Valensije u vidu ponude za novi ugovor. Transfer bi mogao da bude realizovan tek na leto...

×