{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Barnli bi do avgusta mogao da ostane bez novca

/ Izvor: mozzartsport.com
Engleski klub zbog prekida sezone očekuje gubitak od 50.000.000 evra
Barnli bi do avgusta mogao da ostane bez novca

Jedan od klubova koji sa strepnjom čeka konačnu odluku o nastavku sezone je Barnli. Za Klaretse je u ovom trenutku najvažnije da se sezona odigra do kraja, jer bi u suprotnom, prema rečima vlasnika, Majka Garlika, klub u avgustu mogao da ostane bez novca.

Engleski klub je preko svog zvaničnog kanala objavio da očekuje gubitak od  50.000.000 evra. Od toga, 45.000.000 od TV prava, a 5.000.000 od planiranih prihoda za preostale četiri domaće utakmice na “Tarf Muru“.

Garlik je već izrazio zabrinutost, a u intervjuu za Sky Sports je dodatno pojasnio čitavu situaciju.
Jasno je da ako ne završimo ovu sezonu i ne bude se jasno znalo kada počinje nova sezona, mi ćemo u avgustu ostati bez novca. To je činjenica“, naglasio je vlasnik Barnlija.

Na Ostrvu veruju da bi ostali klubovi mogli da izgube i do 100.000.000 evra, duplo više od Barnlija. Međutim, Garlik nije upoznat sa situacijom u drugim klubovima.
“Ne mogu da govorim za druge klubove. Ne znam kako stoje finansijski. Mogu da pričam samo o našoj situaciji. Zbog toga, naravno, želimo da završimo sezonu kad sve bude sigurno. Jasno je da bi to bilo najbolje rešenje za sve klubove u Premijer ligi. Ne radi se samo o Barnliju ili bilo kojem drugom timu, već o čitavom fudbalskom sistemu od Premijer lige na dole i drugim biznisima i zajednicama koje se iz ovog sistema hrane“, ističe Garlik.

Premijer liga još nije donela odluku o mogućem nastavku sezone. Na sastanku klubova u petak, najavljeno je da će pratiti razvoj situacije u narednim nedeljama. 

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×