{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Baraž Lige nacija pred odlaganjem: Bosanci i Slovaci poslali zahteve UEFA

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 1
Miriše da neće biti ni meča u Oslu
no_image.png

Sve su manje šanse da se igra baraž Lige nacija krajem ovog meseca. UEFA je pod velikim pritiskom da se otkažu sve međunarodne utakmice do daljeg zbog pandemije virusa korona, a čak ide ka tome da se i Evropsko prvenstvo pomeri za narednu godinu.

Pratite UŽIVO uticaj virusa korona na svet sporta iz minuta u minut

Problem je oko Lige šampiona, problem oko Lige Evrope, a sve je izvesnije da neće biti ni utakmica baraža Lige nacija, koje su zakazane za 26. i 31. mart.

Prema zvaničnim informacijama, Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je poslao dopis UEFA sa zahtevom da se utakmica baraža Lige nacija protiv Severne Irske – odloži. Prema nezvaničnim informacijama, isti dopis poslao je i FS Slovačke, pošto bi njihova reprezentacija trebalo da igra sa Republikom Irskom.

Ne sede skršteni ruku ni Rumuni, koji su promenili stav u odnosu na prethodni dan i sada poručuju da bez garancija da njihovi igrači neće biti zdravstveno ugroženi, neće ni putovati za Island na utakmicu baraža.

Utakmica Norveška – Srbija, prema poslednjim informacijama, trebalo bi da se igra pred praznim tribinama, ali deluje da lopta neće krenuti s centra ni u Oslu.

Tokom srede stigle su informacije od italijanske novinske agencije ANSA, a onda i španskog radija Kadena Ser, da će se danas održati video konferencija na kojoj će učestvovati generalni sekretar UEFA Đorđo Marketi i čelni ljudi pet najjačih liga na kontinentu. Tema će biti odlaganje Evropskog prvenstva, koje bi trebalo da počne 12. juna.

Najsvežija informacija je da su velike šanse da šampionat bude odložen za sledeće leto. I to deluje kao najlogičnija odluka koju bi UEFA mogla da donese.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×