{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Bankrot preti jednom od većih klubova sa Balkana! Šta će biti sa Zvezdinim golmanom?

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 6
Igrači već počeli da odlaze
Bankrot preti jednom od većih klubova sa Balkana! Šta će biti sa Zvezdinim golmanom?

Najavljivalo se prethodnih nedelja da će finansijska kriza uzrokovana korona virusom pogoditi fudbal, a crne najave već pogađaju jedan od najvećih klubova na Balkanu.

Bugarski mediji pišu da se Levski iz Sofije nalazi pred gašenjem zbog finansijskih problema. Klub je u jako teškoj situaciji i preti mu bankrot koji bi mogao da bude proglašen već u idućih deset dana.

Generalni direktor Pavel Kolev, sportski direktor Ivajlo Petkov i trener Petar Hubčev već su podneli ostavke koje će biti prihvaćene 13. maja. Njih trojica su odlučili da samoinicijativno odstupe kako ne bi dodatno opterećivali klupski budžet, a prema nekim informacijama Hubčev radi bez plate još od januara.

Neki igrači su već spakovali kofere zbog dugovanja, a ceo tim će moći da tuži klub i ode besplatno ako do 15. maja ne budu isplaćene plate. Starteri Martin Rajnov i Paulinjo su već tužili klub i samoinicijativno raskinuli ugovore, a njihovim stopama su krenuli i rezervisti Lozev, Mazurek i Mohamed. U Levskom strahuju da je to samo početak serije odlazaka iz kluba, a rešenje nije ni na vidiku.

Inače, član Levskog je na kraju  sezone trebalo da postane Zvezdin rezervni golman Zoran Popović koji je još zimus potpisao predugovor da se kao slobodan igrač preseli u Sofiju, ali sada je taj transfer neizvestan.

Levski je 26 puta bio prvak Bugarske i jedini je tamošnji klub koji nikad nije ispao u drugu ligu. Po trofejima i evropskim uspesima je ispred njega samo CSKA iz Sofije.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×